Terug naar boven

Mannelijk potentieel

Themadag

Guido Schmutzer

Mosselaan 128A

Mosselaan 128A

1934 Egmond aan den Hoef

Noord-Holland

Introductie

Beste Mannen,

Hoe vaak hebben jullie de oproep langs zien komen? De uitnodiging je problemen en vraagstukken onder ogen te komen en aan te gaan? En hoe vaak heb je “ja” gezegd en ben je ingestapt?
“Het komt nu even niet uit.”, “Zo erg is het niet.”, “Vergeleken met die en die ben ik nog goed af.” Of “Slap gedoe, werkt niet!”
Uitstellen, duiken, ontwijken, ontkennen. Man, man, man, wat zijn we daar toch goed in!
Ook ik maak mij daar schuldig aan. Niet alleen aan de uitnodiging zelf. Maar ook op een andere manier. Ik pak mijzelf bij de kladden en onderneem pas actie als het echt fout dreigt te gaan. Als ik al te lang doorgelopen heb, en door de buitenwereld, mijn relatie, mijn werk, hard terug gefloten wordt en te horen krijg “En nu doe je er wat aan anders….”.
Dan wil ik opeens wel, en wel nu meteen, en wel helemaal …
Instappen als de nood hoog is, heet dat. Heel begrijpelijk.
Maar als je er even bij stilstaat, voel je onmiddellijk dat die aanpak geen blijvende oplossingen gaat bieden. Het opportunisme, de quick fix, het druipt er van af. Je doet net genoeg op het moment dat het niet meer anders kan. Alles gedreven door wat je als probleem ervaart. Oplossen, wegwerken, aanpakken en door!
Hoeveel enthousiasme zit daar eigenlijk in? Hoeveel nieuwsgierigheid? Hoeveel behoefte aan werkelijke groei? Niet heel veel. En dat is echt ontzettend jammer.
De meeste stappen die wij als mannen ondernemen rond persoonlijke ontwikkeling zijn probleem of crisis gedreven. Geeft niets, maar op die manier bekeken begin je wel 3-0 achter. Je probleem dicteert je stappen, je leerervaring, je voortgang. En dat creëert natuurlijk al vanaf het begin tegenzin, en weerstand, en haast, en twijfel, en oordeel.
Zou dat niet anders kunnen?
Hoe zou het zijn om te starten vanuit de mogelijkheden? Om te ontdekken? Om het avontuur aan te gaan en op die reis ook je issues tegen te komen, maar wel vanuit het idee dat hier iets te winnen valt?
Achter elke opgave, elk probleem, elk ongewenste persoonlijke situatie schuilt ook een kracht, en vaak enorme potentie. Een overlevings kwaliteit, een persoonlijke kijk op situaties, een talent dat alleen jij hebt.
Hoe zou het zijn om je problemen vanuit die positie te bekijken? Niet om van het probleem af te raken, maar om de kwaliteit erachter vol aan te nemen en te benutten. Om je potentie, opgebouwd vanaf je geboorte, niet meer onbewust te laten gebruiken als overlevingsstrategie, maar vol benutten voor je ontwikkeling.
Kijk, dat klinkt al veel beter! Nix geen ontwijken van uitdagingen, of vroegere ervaringen, maar deze vol doorleven en de kracht die er in verscholen ligt op te halen! Voelt dat niet veel beter?
Is dat niet gaver? En voel je hoe dat meteen uitnodigt tot meer, tot verdere verkenning, tot verdere groei, en daarmee ook tot structurele veranderingen in plaats van pleisters plakken?
Zo willen wij het gaan doen!
Wij zijn Raimond Hafkenscheid en Guido Schutzer en wij werken langs het idee van Het Mannelijk Potentieel, het ophalen, gebruiken en inzetten van al het vermogen dat in jou verscholen ligt. Fysiek en mentaal. Voor werk, relaties, en gezondheid.
Het mannelijk potentieel gaat over:
dat wat jij te bieden hebt. Aan jezelf, je omgeving, aan de wereld.
leiderschap, te beginnen bij jezelf
wie jij bent, in de ontmoeting, in je relaties
het ontdekken van je eigen vermogen tot heling
wat wij mannen voor elkaar kunnen betekenen, en dan wel even verder dan wat netwerken.
het beheersen van de kracht van kwetsbaarheid, maar ook over overgave aan dat wat groter is dan jij.
Het Mannelijk Potentieel vraagt maar één ding van je, nieuwsgierigheid! In nieuwsgierigheid ligt de ongebonden potentie tot groei. Nieuwsgierigheid nodigt uit daar te gaan waar je jezelf niet snel ziet. Nieuwsgierigheid voorkomt dat je blijft hangen in wat je weet. Nieuwsgierigheid opent nieuwe deuren, nieuw ontdekken, het vreemde. En in het volle vertrouwen dat je als man echt zelf wel bepaalt wat van het nieuwe bruikbaar is voor jou. Maar pas nadat je het ervaren hebt, niet vooraf!
Het Mannelijk Potentieel is voor iedere man. Ieder zijn ding, samen verbonden door de wil om te groeien. The Male Potential is niet voor de poes maar voor de kater. Open, fair, sterk en kwetsbaar. Duidelijk, direct, maar vrij van oordeel. Niet voor niets is ons motto “amor verus non judicas” of “Echte liefde oordeelt niet.”
Het Mannelijk Potentieel:
Wakkert intrinsieke nieuwsgierigheid aan, vooral naar de waarheid over jezelf
Doet je ontdekken en ervaren welke kracht en kwaliteit in jezelf liggen opgeslagen
Laat je onder ogen komen van wat werkelijk aangepakt dient te worden
Helpt je aan jezelf de toestemming te geven die je nodig hebt.
Helpt je kwaliteiten, potentie en kracht uit je familiesysteem op te halen.
Geeft je training en oefening die je in verbinding met anderen vooruit helpen.
Wanneer: zaterdag 10 juni van 10u tot 16u (inloop vanaf 9.30)
Waar: Mosselaan 128A te Egmond ad Hoef
Investering: 175 euro
Lunch is niet inbegrepen- er is koffie, thee en koekjes
Begeleiders: Guido Schmutzer en Raimond Hafkenscheid

Lees verder

Cursusdatums

Eerstvolgende startdatum: zaterdag 10 juni 2023
zaterdag 10 juni 2023Vanaf 10:00tot 16:00

Praktische informatie

Thema's

Man - zijn Mannengroep Persoonlijke ontwikkeling

Voor

Mannen Bedrijven en organisaties Therapeuten, coaches & counselors Hulpverleners Iedereen Leerkrachten & sprekers Leidinggevenden Ouders Volwassenen

Gegeven door

Guido Schmutzer Raimond Hafkenscheid

Prijs

175E

Neem contact op met Guido

Mannelijk potentieel
Gelieve via dit contactformulier geen reclame, enquêtes, eindwerkverzoeken etc. te versturen.

Guido Schmutzer

Mosselaan 128A

Mosselaan 128A

1934 Egmond aan den Hoef

Noord-Holland

Toon telefoonnummer

http://www.eureekapsychologie.nl

Routebeschrijving