Terug naar boven

Werken rond slaapstoornissen - Morpheus op de sofa

Educatieve Academie vzw

Educatieve Academie

Patriottenstraat, 35

2600 Berchem (Antwerpen)

Antwerpen

Werken rond slaapstoornissen - Morpheus op de sofa

Introductie

Iedereen kent wel het genot van opgewekt en uitgeslapen wakker worden na een zalige, met prettige dromen gevulde slaap. Omgekeerd weet je waarschijnlijk ook hoe het is om de dag door te komen wanneer je juist een nacht hebt gehad vol gewoel, wakker liggen en piekersessies. Dit komt bij iedereen wel eens voor, en als het beperkt blijft tot één of enkele nachten is er ook niet echt een probleem. Maar als er vaker minder goede nachten zijn, of als dit een patroon wordt, kan dit een behoorlijke impact hebben op onze levenskwaliteit. Soms is het ook een signaal van een dieper liggend probleem.

De aanpak van slaapproblemen bij onze cliënten is niet altijd eenvoudig. Er zijn immers veel factoren die van invloed kunnen zijn op de slaapkwaliteit, en soms hebben cliënten ook al een hele weg afgelegd, zonder veel resultaat. Hoe vinden we door het bos de bomen en hoe bepalen we de juiste aanpak voor slaapproblemen? Wat verstaan we juist onder slaapkwaliteit? Wat is een gezonde slaap en hoe kunnen we deze bevorderen?
In deze training proberen we een antwoord te vinden op deze en andere vragen, en bekijken we hoe we vanuit een integratieve visie naar slaap kunnen kijken en problemen adequaat kunnen aanpakken.

Op praktisch vlak wordt er een ruim inzetbaar methodiekenkader aangereikt. We streven naar een integrale aanpak, waarbij verschillende methodieken aangewend kunnen worden naargelang de factoren die bijdragen aan het slaapprobleem.

De training is in eerste plaats bedoeld voor hulpverleners, artsen en therapeuten, maar is zeker ook interessant voor iedereen die wil werken aan een betere nachtrust.

zie websitelink onderaan

Lees verder

Cursusdatums

Start op: maandag 25 november 2019
maandag 25 november 2019Vanaf 10u00tot 17u00
maandag 2 december 2019Vanaf 10u00tot 17u00

Praktische informatie

Thema's

Therapie opleiding

Gegeven door

Marco Alibertis

Prijs

€ 205 Voor studenten van de I.V.-opleiding en geregistreerde I.V.-therapeuten: € 170

Neem contact op met

Werken rond slaapstoornissen - Morpheus op de sofa
Gelieve via dit contactformulier geen reclame te versturen van welke aard ook. Misbruiken zullen aangeklaagd en aangerekend worden volgens het KB van 4 april 2003.

Educatieve Academie vzw

Educatieve Academie

Patriottenstraat, 35

2600 Berchem (Antwerpen)

Antwerpen

Toon telefoonnummer

https://www.educatieve-academie.be

Routebeschrijving