Terug naar boven

Update rond therapie tijdens Covid-19-lockdownBijna alle therapeuten bieden weer live gesprekken in de praktijkruimte.
Ook therapie via video call, telefoon, chat of e-mail blijft mogelijk (via "Verfijn je zoekopdracht").

Avondworkshop Stress, spanningen en lichamelijke uitputting, voorkom ziekten en burnout! - Deze Workshop is offline

Deze Workshop kan niet worden gecontacteerd via Vind-een-Therapeut.nl. Vind een andere Workshop via onderstaande links.

Omschrijving

Stress, spanningen & lichamelijke uitputting geven je veerkracht een deuk! Zorgen voor een goede natuurlijke weerstand is in deze moeilijke tijden nog belangrijker geworden.

Waarom is het belangrijk om terug te gaan naar een leven zonder constante spanning en hoe leer je de batterijen regelmatig op te laden, zodat je burnout, ziekten en overbelasting voorkomt?

Wat gebeurt er als we steeds maar blijven doorgaan en als we de signalen van ons lichaam negeren? We worden nu verplicht om even stil te staan bij die lichamelijke kwalen en bij dat uitputtend, jachtig leven. Je auto laat je regelmatig nakijken in de garage, maar mag je lijf even belangrijk zijn?

Ons lichaam presteert elke dag als een topsporter, dus zouden we dit 1e klas moeten voeden, verzorgen en aandacht geven, net zoals een topsporter. Toch gaan we steeds een stap te ver en geraken we mentaal en lichamelijk overbelast.

Deze workshop voor preventie leert je in de corona-tijden tegelijk hoe je je natuurlijk, zelfhelend vermogen stimuleert. Vindt nu de motivatie om het tij te keren, en goed voor jezelf te zorgen, in balans met je lichaam, je hoofd en je hart.

Voor wie gezond en fit wil zijn, en ziekten preventief wil aanpakken. Een gezond lichaam is de weg naar innerlijk welzijn!

Wil je weten:

 • Wat stress en spanningen eigenlijk doen met je lijf?
 • Welk tikkeltje theorie je nodig hebt om te zorgen voor je natuurlijk, zelfhelend vermogen en om eindelijk goed voor je lichaam te zorgen?
 • Hoe je met een ademhalingsoefening vermoeidheid kan verdrijven en tegelijk goed kan inslapen?
 • Welke tips en oefeningen je doen voelen hoe je je lichaam en geest fit en energiek houdt?
Miljarden cellen vormen ons lichaam, geef die cellen de zuurstof en voeding die ze nodig hebben zodat ze voor jou zorgen als voor 'dé belangrijkste mens op aarde'.

Ons lijf moet elke dag presteren als een topsporter, dus moeten we dit voeden, verzorgen en aandacht geven. Hou burnout, chronisch vermoeidheidssyndroom, ontstekingen en allerlei ziekten zoveel mogelijk op afstand door preventief goed te zorgen voor je lichaam.

Ja, je weet dat eigenlijk wel, maar hoe vind je de motivatie om hiermee nu eindelijk eens te starten?

Jaren zocht ik antwoorden op mijn zoektocht om me gezond en krachtig te voelen. Nu kan ik zeggen dat ik fitter en energieker ben als 20 jaar geleden, zelfs als hooggevoelig persoon! Ik legde me niet neer bij vermoeidheid, slechte spijsvertering en allerlei kwaaltjes. ik was nieuwsgierig naar de oorzaak en
leerde mijn lichaam kennen dankzij cursussen, ervaring met cliënten in mijn praktijk en een opleiding medische basiskennis.


Vanuit het idee dat ik tenslotte degene ben die constant bij mijn lijf is, en als geen ander kan voelen wat werkt en niet, werd ik stap voor stap gezonder, blijer en fitter. Zo vond ik voor elk probleem ook oplossingen, na een zoektocht van vele jaren.

En geloof me, niet fit is ook niet blij!

Ik was verbaasd waarom ik in mijn zoektocht sommige informatie niet veel eerder had gehoord, dit had me kunnen helpen en motiveren om veel jaren eerder beter voor mezelf te zorgen! En dat is de reden waarom ik workshops geef, zodat jij zo lang niet hoeft te zoeken.

Ik kreeg de energie om mijn dromen te verwezenlijken.
Zalig en eigenlijk heel makkelijk.

En dat wil ik graag met je delen.
Wat kan je verwachten van deze workshop?
 • Je gaat naar huis met een positieve kijk en een hoopvolle ingesteldheid om deze keer écht goed voor je lichaam te zorgen
 • Je leert de nodige technieken om je te ontspannen door o.a. ademhalingsoefeningen, en beseft dat deze dagelijks bij het leven horen.
 • Je krijgt inzicht in hoe jij zelf kan zorgen voor balans in je lichaam en geest·
 • Je krijgt de nodige tips en tricks om vermoeidheid te verdrijven en veerkracht te verhogen
 • Je word je bewust hoe welvaart ten koste kan zijn van welzijn, en hoe je zelf zorgt voor je natuurlijk, zelfhelend vermogen!
Schrijf je snel in, want de plaatsen zijn beperkt.

https://tofeelgood.be/stress-spanningen-lichamelij...

Enkele reacties van deelnemers:

 • Dominiek, 28 jaar
  Weten hoe je lichaam reageert op stress, en omgekeerd, heeft mij bewuster leren omgaan met mijn ademhaling, voeding, rust en beweging. Nuttig voor iedereen!
 • Véronique, 33 jaar
  Mede voor de positieve vibes en de persoonlijke inbreng kan ik Anne zeker aanbevelen!
 • Elly, 30 jaar
  Lieve dame met open geest en veel kennis!
 • Birgit, 45 jaar
  Ik volgde al veel maar zonder resultaat. Nu sta ik toch meer stil bij mijn lichaam en heb het gevoel dat ik al verder sta.
Zoek een andere cursus

Locatie cursus