Terug naar boven

Ketu Bo

Lichaamswerk Bergen

Lichaamsgericht therapeut

Noordlaan 3

1861 GM Bergen - (NH)

Introductie

Heb jij last van lichamelijke pijn of van stress gerelateerde symptomen, zoals piekeren, somberheid, prikkelbaarheid of altijd een gespannen gevoel? Ben je op zoek naar meer duidelijkheid over wie je bent en waar je naartoe wilt in het leven? Ben je het zat om vast te zitten in dezelfde oude patronen en om dezelfde fouten te herhalen?

Met lichaamswerk maak je verbinding met de connectie tussen je gevoel, je denken en fysieke staat van zijn. Je wordt meer bewust van wie je bent en wat je wil in het leven en je zelfvertrouwen neemt toe. Onafgewerkte zaken uit het verleden verliezen hun negatieve lading en je bent beter in staat om in het hier-en-nu goede beslissingen te maken voor jezelf.

Bij lichaamsgericht werken wordt er naast gesprekken gebruik gemaakt van massagetechnieken, lichaamsgerichte oefeningen, ademhalingstechnieken en mindfulness oefeningen. Door gevoelens en inzichten niet alleen te zien, horen en begrijpen maar ze ook lijfelijk te voelen en ervaren, ben je beter in staat om deze emoties en inzichten te integreren in je dagelijkse leven. Ik bied je een veilige omgeving waarin je je lichaamshouding zowel als je levenshouding kan verbeteren.

Je kan:

 • leren hoe je meer kan ontspannen en meer stressbestendig worden
 • lichamelijke klachten en spanningen verhelpen
 • je meer bewust worden van wat je werkelijke behoeften en wensen zijn
 • leren hoe je je emoties onder de knie kan krijgen in plaats van dat ze je overweldigen
 • fouten omzetten in leer- en groeimogelijkheden
 • je meer thuis in je lichaam voelen en leren weer op jezelf kunnen vertrouwen
 • oud zeer verwerken en vergeven
 • leren praktische oplossingen voor conflicten vinden
 • en nog meer
Ik nodig je uit voor een gratis en vrijblijvende kennismakingsgesprek. Zie mijn website voor meer informatie over Lichaamswerk Bergen.


Wie ik ben

Mijn naam is Ketu Bo en ik kom oorspronkelijk uit Noorwegen. Inmiddels woon ik hier al 25 jaar. Mijn praktijk bevindt zich in Bergen, Noord Holland

Ik ben Postural Integration beoefenaar geworden onder de begeleiding van Dirk Marivoet van de Centre for BodyMind Integration in Gent. Rebalancing heb ik geleerd van een van de grondleggers ervan, Satyarthi Peloquin.

Ik ben gecertificeerd MER (Myofascial Energetic Release) beoefenaar.

Ik heb veel ervaring met werken met mensen in groepsverband en ook op individuele basis. Mijn opleiding als therapeut heb ik van de Humaniversity, Egmond aan Zee. Daar heb ik lang als leidinggevende gewerkt.

Ik ben gecertificeerd Postural Alignment Specialist (PAS) bij de Egoscue University.

Hulp Bij


 • Chronische pijn

 • Pijnklachten

 • Houdingsklachten

 • Angst en depressie

 • Anger management

 • Midlife overgang

 • Omgaan met stress en spanningen

 • Zingeving en levensvragen

 • Persoonlijke ontwikkeling

 • Relatieproblemen

 • Sexualiteit

 • Burn out

 • Emotionele Problemen

 • Innerlijke conflicten

 • Verdriet

 • Weinig zelfvertrouwen

Toegepaste technieken

Counseling en Coaching

Door middel van gesprek word je bewust van knelpunten in je leven. Je kunt deze problemen gebruiken als springplank naar oplossingen en voortgang. De ruimte om jezelf te delen met een persoon die goed luistert en jou begrijpt is soms al genoeg om zelf naar nieuwe inzichten te komen.

Gestalt

Je groeit tot een zelfstandig, verantwoordelijk mens door je moeilijkheden in het hier en nu aan te pakken. Gestalttherapie is gebaseerd op de eenvoudige vraag: "Hoe hinder ik mezelf bij het oplossen van mijn problemen?" Jij krijgt geen standaard antwoorden maar wordt geholpen jezelf te onderzoeken op welk punt je steeds vastloopt en wat je nodig hebt om weer verder te kunnen.

Bioenergetica

Is een therapeutische zienswijze waarin het verband wordt beschreven tussen lichamelijke en geestelijke ervaringen. Met speciale lichamelijke oefeningen en emotionele ontlading wordt lichamelijke bewustwording en emotioneel welzijn bereikt.

Focusing

Focusing is het richten van de aandacht op het lichamelijk ervaren van gedachten en emoties. Klachten die in de therapie besproken worden, kunnen op een lijfelijke manier worden ervaren.
Bij Focusing breng je je aandacht naar je lichaam toe en onderzoek je hoe je je verhoudt tot een speciale situatie, relatie, probleem of persoon. Daardoor worden er nieuwe inzichten verworven in problemen en emoties die vaak aanvankelijk alleen vaag aanwezig of moeilijk te omschrijven waren.
Door te focussen op de lichamelijke uiting van psychische klachten, kunnen de klachten helder in kaart gebracht worden. Het doel van focussen is bewustwording en het beter leren beheersen van emoties.

Diepe Bindweefsel Massage

Bindweefsel (fascia) is een weefsel dat overal in je lichaam aanwezig is. Spieren, botten en organen zijn allemaal omgeven door bindweefsel en het geeft je lichaam vorm, structuur, kracht en flexibiliteit. Als het weefsel kleeft, verstijft, verkort of verdikt, beperkt het de lichaamsbewegingen en dan kunnen pijnklachten ontstaan. Schouder-, nek- en rugklachten zijn daar voorbeelden van, en ook vermoeidheid, lusteloosheid en verminderde levensenergie.

Met een sessie diepe bindweefsel massage kunnen zuurstof, voedingsstoffen en energie weer onbelemmerd door het lichaam circuleren. De stofwisseling komt weer op gang en stress en spanningen kunnen wegvloeien. Massage stimuleert de afgifte van endorfines, de natuurlijke pijnstiller van het lichaam.
De effecten zijn divers. Spanning in lichaam en geest wordt losgelaten. Je zult minder last hebben van lichaamspijn veroorzaakt door verkramping en een verkeerde houding. Door meer in contact te komen met je lichaam ontstaat een groter lichaamsbewustzijn. Daardoor kan je beter je eigen emoties waarnemen en je eigen energie beheren.
Over het algemeen ben je zeer ontspannen na een diepe bindweefsel massage. Je zult ook voelen dat je opmerkelijk meer soepel bent in je lichaam en dat je van meer bewegingsvrijheid kan genieten. Juist dit diepe en langzame werk wordt door veel mensen als zeer plezierig ervaren.
Bij de intake worden eventuele beperkingen, wensen en behoeftes besproken en daar rekening mee gehouden tijdens de behandeling.

Postural Alignment

Door middel van een analyse van je houding en eventueele pijn klachten kan ik je een persoonlijke menu oefeningen maken. Ik ben gecertificeerd door de Egoscue University als Postural Alignment Specialist en ik maak gebruik van ePete Software. Dit is de norm voor therapie voor houdingscorrectie en in alle Egoscue klinieken wereldwijd.
Met stress, emotionele spanning en één levensstijl zonder veel beweging, zal het lichaam disfuncties, compensaties en onevenwichtigheden ontwikkelen. Het is dan een kwestie van tijd voor dat het lichaam gaat protesteren in de vorm van pijn. Met een reeks lichte oefeningen en strekkingen krijgt uw lichaam een opnieuw kans om te werken volgens zijn oorspronkelijke ontwerp. U zult de balans en symmetrie herstellen en pijn veroorzaakt door een slechte houding zal worden verlicht. Een betere houding zal ook een positieve invloed hebben op uw emotionele staat van zijn en is een ideale aanvulling op psychotherapeutisch werk alsmede diep bindweefsel massage.

Lees verder

Specialisaties

Coaching Psychologische zorg en hulpverlening Therapie Meer ...

Ondersteuning bij

Agressiebeheersing Assertiviteit Angst Meer ...

Praktische informatie

Leeftijdsgroep

Mannen Ouderen Volwassenen Vrouwen Jong volwassenen

Bereikbaarheid

Bereikbaar met openbaar vervoer Met parking Toegankelijk voor rolstoelgebruikers Vlot bereikbaar met de auto

Plaats

In de therapiepraktijk Therapie aan huis

Consulttype

Individuele therapie Groepstherapie

Talen

Duits Engels Nederlands Deens Noors Zweeds

Gedeeltelijke terugbetaling via AGB-code mogelijk?

Ja

Werkmomenten

Maandag 13:00 - 17:00 uur
Dinsdag, Woensdag, Donderdag 9:00 - 17:00 uur

Wachtlijst

Geen

Prijs voor een consult

Euro 120.00

Duur van de sessie

90 Minuten

Opleiding

Postural Integration Beoefenaar
Humaniversity Consultant
Rebalancer
Postural Alignment Specialist (PAS), Egoscue University
MER (Myofascial Energetic Release) beoefenaar

Beroepsvereniging

SBLP (Stichting Beroepsorganisatie voor Lichaamsgeoriënteerde (Psycho)Therapie)RBCZ (Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg)TCZ (Tuchtrecht Complementaire Zorg)IHTAN (International Humaniversity Therapist Association)

Neem contact op met Ketu

Noordlaan 3

1861 GM Bergen - (NH)

Noord-Holland

Toon telefoonnummer

http://www.lichaamswerkbergen.nl

http://www.leefpijnvrij.nl

Routebeschrijving