Terug naar boven

Ketu Bo

Postural Integration

Lichaamsgericht therapeut

Noordlaan 3

1861 GM Bergen - (NH)

Introductie

Wie ik ben

Mijn naam is Ketu Bo en ik kom oorspronkelijk uit Noorwegen. Inmiddels woon ik hier al 25 jaar. Mijn praktijk bevindt zich in Bergen, Noord Holland

Ik ben Postural Integration beoefenaar geworden onder de begeleiding van Dirk Marivoet van de Centre for BodyMind Integration in Gent. Rebalancing heb ik geleerd van een van de grondleggers ervan, Satyarthi Peloquin.

Ik heb veel ervaring met werken met mensen in groepsverband en ook op individuele basis. Mijn opleiding als therapeut heb ik van de Humaniversity, Egmond aan Zee. Daar heb ik lang als leidinggevende gewerkt.

Ik ben gecertificeerd Postural Alignment Specialist (PAS) bij de Egoscue University.

Werkwijze

Graag wil ik je eerst leren kennen: weten wie jij bent, waar je naartoe wil en wat je ziet als je obstakels. Samen verkennen wij dit door middel van gesprek, beweging, lichaams- en ademoefeningen, uiting van onderdrukte gevoelens en diepe bindweefselmassage. Hierdoor kom je in contact met onderdrukte gevoelens, oude patronen en geloofssystemen. Door daar expressie aan te geven worden chronische spanningen en emotionele blokkades losgemaakt en er ontstaat meer inzicht, begrip en ruimte. Onbelast door zaken uit het verleden ben je beter in staat te communiceren en de juiste keuzes te maken. Je wordt meer bewust van wie je bent en wat je wil.

Een belangrijk deel van de sessies is kijken hoe jij je inzichten in je leven kan toepassen. Met een nieuw gevoel van empowerment kijken wij hoe jij je mogelijkheden en kansen kan grijpen.

Hulp Bij

 • Chronische pijn
 • Pijnklachten
 • Houdingsklachten
 • Angst en depressie
 • Anger management
 • Midlife overgang
 • Omgaan met stress en spanningen
 • Zingeving en levensvragen
 • Persoonlijke ontwikkeling
 • Relatieproblemen
 • Sexualiteit
 • Burn out
 • Emotionele Problemen
 • Innerlijke conflicten
 • Verdriet
 • Weinig zelfvertrouwen

Toegepaste technieken

Postural Alignment

Door middel van een analyse van je houding en eventueele pijn klachten kan ik je een persoonlijke menu oefeningen maken. Ik ben gecertificeerd door de Egoscue University als Postural Alignment Specialist en ik maak gebruik van ePete Software. Dit is de norm voor therapie voor houdingscorrectie en in alle Egoscue klinieken wereldwijd.

Met stress, emotionele spanning en één levensstijl zonder veel beweging, zal het lichaam disfuncties, compensaties en onevenwichtigheden ontwikkelen. Het is dan een kwestie van tijd voor dat het lichaam gaat protesteren in de vorm van pijn. Met een reeks lichte oefeningen en strekkingen krijgt uw lichaam een opnieuw kans om te werken volgens zijn oorspronkelijke ontwerp. U zult de balans en symmetrie herstellen en pijn veroorzaakt door een slechte houding zal worden verlicht. Een betere houding zal ook een positieve invloed hebben op uw emotionele staat van zijn en is een ideale aanvulling op psychotherapeutisch werk alsmede diep bindweefsel massage.

Counseling

Door middel van gesprek word je bewust van knelpunten in je leven. Je kunt deze problemen gebruiken als springplank naar oplossingen en voortgang. De ruimte om jezelf te delen met een persoon die goed luistert en jou begrijpt is soms al genoeg om zelf naar nieuwe inzichten te komen.

Rebalancing

Is een lichaamsgerichte therapievorm ontstaan uit Rolfing en Postural Integration. Door middel van diepe massage, in combinatie met joint release en assisted stretches, wordt getracht de balans tussen lichaam en geest te herstellen.

Gestalt

Je groeit tot een zelfstandig, verantwoordelijk mens door je moeilijkheden in het hier en nu aan te pakken. Gestalttherapie is gebaseerd op de eenvoudige vraag: "Hoe hinder ik mezelf bij het oplossen van mijn problemen?" Jij krijgt geen standaard antwoorden maar wordt geholpen jezelf te onderzoeken op welk punt je steeds vastloopt en wat je nodig hebt om weer verder te kunnen.

Lichaamstaal

Lichaamstaal (Bodyreading) is gebaseerd op het concept dat de structuur van je lichaam gevormd is door de ervaringen van je leven en weerspiegelt je huidige gevoelens en geloofsystemen. Zo kun je met een slecht zelfbeeld jezelf ‘klein’ proberen te maken door onbewust je schouders en hoofd te laten hangen. Via je houding en lichaamstaal leer je jezelf beter kennen en word je bewust van hoe gedrag en gevoel elkaar wederzijds beïnvloeden. Vervolgens bouw je een betere innerlijke houding alsmede een beter postuur.

Bioenergetica

Is een therapeutische zienswijze waarin het verband wordt beschreven tussen lichamelijke en geestelijke ervaringen. Met speciale lichamelijke oefeningen en emotionele ontlading wordt lichamelijke bewustwording en emotioneel welzijn bereikt.

Emotionele Ontlading

Het uiten en loslaten van onderdrukte emoties is een belangrijk deel van persoonlijke groei. Oude angst, woede en pijn houdt je vast aan het verleden en verhindert een vervulling van je potentieel in het hier en nu.

Unwinding

Na diepe massagestrokes of lichamelijke oefeningen kan het zinvol zijn ruimte te scheppen voor integratie. Je beweegt je spontaan en ontspannen om je de teweeggebrachte veranderingen je eigen te maken. Unwinding wordt meestal als heel plezierig ervaren.

Myofascial Energetic Release

Is een door Satyarthi Peloquin ontwikkelde techniek gericht op bestrijding van hardnekkige pijnklachten. Chronisch gespannen bind- en spierweefsel is de hoofdoorzaak van pijnsyndromen in onder andere de nek, schouders, rug en bekken. Langzame, gerichte en diepe massagestrokes helpen het bindweefsel en de spieren ontspannen. De doorbloeding en stofwisseling komt weer op gang. De spieren kunnen hun functie weer uitoefenen en het lichaam kan ontspannen.

Je inzichten toepassen/ Re-entry

De spanningen in je lichaam nemen af en je begint meer in contact te komen met je gevoel. Je krijgt meer inzicht in de invloeden uit je verleden die jou gevormd hebben en je begint te zien dat je heel veel keuzes tot je beschikking hebt. Een nieuw gevoel van vrijheid en kracht komt in je op. Wat nu? Wat betekent het allemaal voor je beroep, je relaties en je leven? Samen stellen wij een plan op voor de stappen die je wil maken.

Lees verder

Specialisaties

Psychologische zorg en hulpverlening Lichaamsgerichte therapie ELW Emotioneel lichaamswerk ® Cliëntgerichte therapie / clientcentered therapy Rebalancing ® Massagetherapie Massage Ademtherapie Bio-energetica Counseling Meer ...

Ondersteuning bij

Agressiebeheersing Angst - Sociale angsten Assertiviteit Boosheid Burnout / burn-out Communicatieproblemen Conflicten Depressie Doelloosheid Emotionele problemen Meer ...

Praktische informatie

Bereikbaarheid

Bereikbaar met openbaar vervoer Met parking Toegankelijk voor rolstoelgebruikers Vlot bereikbaar met de auto

Plaats

In de therapiepraktijk Therapie aan huis

Consulttype

Individuele therapie Relatietherapie Groepstherapie

Talen

Duits Engels Nederlands Deens Noors Zweeds

Werkmomenten

Maandag tot Vrijdag, 9:00 - 17:00 Avonden en weekend mogelijk.

Wachtlijst

Geen

Prijs voor een consult

Euro 90.00

Duur van de sessie

90 Minuten

Opleiding

Postural Integration Beoefenaar
Humaniversity Consultant
Rebalancing beoefenaar
Postural Alignment Specialist (PAS), Egoscue University

Beroepsvereniging

SBLP (Stichting Beroepsorganisatie voor Lichaamsgeoriënteerde (Psycho)Therapie)RBCZ (Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg)TCZ (Tuchtrecht Complementaire Zorg)IHTAN (International Humaniversity Therapist Association)

Neem contact op met Ketu

Gelieve via dit contactformulier geen reclame te versturen van welke aard ook. Misbruiken zullen aangeklaagd en aangerekend worden volgens het KB van 4 april 2003.

Noordlaan 3

1861 GM Bergen - (NH)

Noord-Holland

Toon telefoonnummer

http://www.ketubo.com

http://www.ketubo.nl

Routebeschrijving