Terug naar boven

bondgenoten bijeenkomsten voor slachtoffers van emotioneel en psychisch misbruik (o.a. narcisme)

Activiteit

Sibylle Leder

Praktijk Heerenvliet

Heerenvliet 18A, bus 30: tot ARK, Wateringen

2290 Wateringen

Zuid-Holland

Introductie

Mishandeling is vaak onzichtbaar en ongrijpbaar. Slachtoffers ervaren een breed scala van klachten zoals: angst, depressie, burnout, slaapproblemen, dissociatie, hoofdpijn, stress, etc. Vaak kunnen ze geen duidelijkheid geven over de oorzaak van hun klachten. De kern lijkt een onvermogen te zijn om over het eigen leven te beschikken. Het misbruik gaat vaak over iets wat meer onderhuids zit en taalloos is. De manipulatie van de pleger van geweld heeft dit gecreeerd en deze plegers zijn vaak personen met (trekken van) persoonlijkheidsstoornissen als Narcisme en Psychopathie. Vaak worden er (door onwetenheid bij hulpverleners) verkeerde diagnoses gesteld waardoor de slachtoffers soms jarenlang van het kastje naar de muur lopen. Het is van groot belang dat slachtoffers hulp krijgen om de verantwoordelijkheid voor het destructieve gedrag van de ander (ouders, partners, op de werkvloer, familieleden) los laten en verantwoordelijkheid te nemen hoe je daarop reageert.
Bondgenotenbijeenkomsten geven de mogelijkheid om over ondraaglijke pijn te praten, te ontladen en door het luisteren van bondgenoten te mogen zijn wie je bent en gezien te worden. Slachtoffers leren te (h)erkennen waarmee ze dealen, dat ze niet gek zijn en dat het mogelijk is om te leren in het onmogelijke te kunnen staan zonder de pijn toe te dekken (b.v door verslavende middelen). Het is voor ieder slachtoffer mogelijk om weer contact met jezelf te maken, meer IK-kracht te krijgen en de regie weer in eigen hand te nemen.

Het gaat over verbinden en ontvangen worden in het gene wat er zo pijnlijk is om te kunnen dragen. Als therapeut bewaak ik het proces. Ook doen we lichaamswerk en meditaties om telkens weer de verbinding met ons lijf te herstellen. Deze groep zal op zaterdag ochtenden (9.30u -12.30u) bijeen komen en iedere keer een thema rond emotioneel en psychisch misbruik behandelen. Je mag er instromen wanneer je wilt (aanmelding verplicht!)

Lees verder

Cursusdatums

Eerstvolgende startdatum: donderdag 6 april 2023
donderdag 6 april 2023Vanaf 19:30tot 21:30

Praktische informatie

Thema's

Agressie, omgaan met Angst overwinnen Eigenwaarde Grenzen stellen Keuzes maken Zelfzorg

Voor

Iedereen Volwassenen Jongvolwassenen Ouderen

Gegeven door

Sibylle Leder

Prijs

20 euro

Neem contact op met Sibylle

bondgenoten bijeenkomsten voor slachtoffers van emotioneel en psychisch misbruik (o.a. narcisme)
Gelieve via dit contactformulier geen reclame, enquêtes, eindwerkverzoeken etc. te versturen. Misbruiken zullen aangeklaagd en aangerekend worden volgens het KB van 4 april 2003.

Sibylle Leder

Praktijk Heerenvliet

Heerenvliet 18A

2290 Wateringen

Zuid-Holland

Toon telefoonnummer

http://www.praktijkheerenvliet.nl

Routebeschrijving