Terug naar boven

Therapie tijdens corona maatregelen

Door verschillende coronamaatregelen verloopt een bezoek aan de therapeut momenteel een beetje anders dan gebruikelijk. Zo zorgt jouw therapeut ervoor dat alle therapiesessies veilig kunnen verlopen.

Welke coronamaatregelen worden bij de therapeut genomen?

Je therapeut zal specifieke voorzorgsmaatregelen treffen. Denk bijvoorbeeld aan het ontsmetten van zetels en deurklinken na elke cliënt, voldoende verluchting in de ruimte voorzien, genoeg tijd tussen verschillende cliënten inplannen, enz.

Maar je kan natuurlijk zelf ook helpen:

  • Was thuis grondig je handen voor en na de therapiesessie
  • Er zal waarschijnlijk ook ontsmettingsgel in de praktijk aanwezig zijn die je kan gebruiken
  • Kom goed op tijd, niet te vroeg en niet te laat :-) Zo voorkom je dat jijzelf of de personen na jou in de wachtkamer moeten wachten
  • Probeer steeds om 1,5 meter afstand van je therapeut te bewaren en geef geen hand

Een fysieke afstand hoeft uiteraard geen mentale afstand te betekenen. Je therapeut verwelkomt je met veel plezier terug in de praktijkruimte!

Is een mondmasker verplicht tijdens de therapiesessie?

Wanneer je niet de hele tijd voldoende fysieke afstand van je therapeut kan bewaren (zoals bijv. bij speltherapie of interactionele technieken), is het verplicht om een mondmasker te dragen.

Kan er tijdens de volledige therapiesessie een afstand van 1,5 meter worden bewaard? Dan is het dragen van een mondmasker niet verplicht maar wel heel sterk aanbevolen. Dit voor de veiligheid van jezelf, je therapeut en andere cliënten.

Opgelet: De coronamaatregelen worden continue bijgestuurd naargelang de epidemiologische toestand. We raden daarom aan om voor de zekerheid altijd een mondmasker mee te nemen naar je therapiesessie en bij twijfel je therapeut te raadplegen.

Vind meteen een therapeut bij jou in de buurt.

Wat als je liever niet naar de praktijkruimte komt?

Misschien ben je zelf nog wat terughoudend om uit quarantaine te komen? Zie je op tegen het nemen van het openbaar vervoer? Of voelt naar de praktijkruimte komen gewoon nog niet comfortabel aan?

Allemaal prima natuurlijk! Je therapeut zal deze gevoelens zeker herkennen en begrijpen. Therapie op afstand blijft dan ook een waardig alternatief. Je therapeut is er steeds voor jou, zodat jij je begrepen en gesteund voelt.

Vind meteen een therapeut voor:

Heb je nog vragen? Contacteer ons gerust!

Onze partners