Terug naar boven

Anne Reijers

De Noodzaak counseling

Counselor

Muurhuizen 30

3811EJ Amersfoort - (UT)

Introductie

De grootste stappen zet je op het moment dat er een gevoel van noodzaak is. Je loopt vast, maakt een heftige gebeurtenis mee of komt op welke manier dan ook in een crisis terecht. Maar ook als je al een tijdje loopt te sukkelen komt er vroeg of laat een moment waarop je de noodzaak voelt en besluit: en nu doe ik er wat aan. De Noodzaak helpt je hierbij.

Thema's

Je kunt bij mij terecht voor counseling op de volgende gebieden:

- (Non-monogame) relaties, intimiteit en seksualiteit

- De balans tussen gedachten en gevoel

- Sensitiviteit en spirituele ervaringen

- Levensvragen en zinvinding

--------------------------------------------------------------------------------------

(Non-monogame) relaties, intimiteit en seksualiteit
Het is een kunst om gevoelige thema’s en moeilijkheden in relaties aan te grijpen om te groeien, in plaats van erdoor te blokkeren. Als je meerdere relaties naast elkaar hebt (in welke vorm dan ook) betekent dit ook dat de dynamiek veel meer lagen krijgt. Tussen jou en je partner(s), maar ook tussen je partners onderling gebeurt er van alles. En dan is er ook nog de relatie met jezelf in dit hele verhaal. Een monogame relatie, polyamorie, een open relatie, een driehoeksrelatie: het label is eigenlijk niet zo interessant. Veel belangrijker is het om te kijken naar wat voor jou en jullie belangrijk is om de relatie(s) gezond te houden.

Grenzen leren kennen en durven uitspreken, zonder oordeel leren kijken naar gevoelens als jaloezie of onzekerheid, je kwetsbaar op durven stellen en moeilijke situaties aangaan in plaats van ontwijken: het kan een hele uitdaging zijn. Kan je hier wel wat hulp bij gebruiken? Ik help jou of jullie graag om op een open en eerlijke manier naar jullie relatie(s) te kijken, patronen te leren doorzien en te werken aan een goede manier om de relaties naast elkaar te laten bestaan.

De balans tussen gedachten en gevoel
Je blijft maar piekeren, denken en analyseren: wat gebeurt er toch steeds, wat had ik anders kunnen doen, waarom snap ik niet wat ik voel? Ondertussen voel je (onbewust) van alles, maar toch gaat alle aandacht naar je gedachten. Ook kan je onbewust het gevoel van een ander oppikken en begrijp je niet wat er op zo’n moment gebeurt of hoe je het weer los kunt laten. Heb je het gevoel hierin vast te draaien en kom je daar zelf niet uit?

Samen gaan we op zoek naar meer balans tussen je gedachten en je gevoel. Ik help je bewust te worden van je gevoel, wat er in je lichaam gebeurt als je bepaalde emoties hebt en hoe je dit in je voordeel kunt gebruiken. Op welke manier versterken jouw gedachten je gevoel en andersom? Welk gevoel is van jou en wat is van de ander? Uitgangspunt is dat gedachten en gevoel elkaar gaan helpen, in plaats van tegenwerken.

Sensitiviteit en spirituele ervaringen
Verlies jij je eigen energie doordat je (vaak onbewust) van een ander veel oppikt? Wordt je overweldigd door het gevoel van een ander en weet je niet wat je hier mee moet of hoe je dit weer los kunt laten? Of heb je spirituele ervaringen en zoek je hierin naar duiding en een goede manier om deze ervaringen een plek te geven? Gevoelig zijn voor verschillende soorten energie kan een enorme kracht zijn, maar kan tegelijkertijd ook een valkuil zijn.

Hoe blijf je dicht bij jezelf? En hoe voorkom je dat je jezelf verliest in het contact met de ander? Samen brengen we in kaart waar jij tegenaan loopt en gaan we op zoek naar manieren om jouw gevoeligheid op een positieve manier in te zetten in je dagelijks leven.

Levensvragen en zinvinding
In ieders leven zijn er momenten waarop je geconfronteerd wordt met de vraag: waarom ben ik hier en wat heb ik in dit leven te doen? Het gaat hier vaak om momenten waarop de nood hoog is: grote veranderingen in je leven op persoonlijk gebied of in je werk, het overlijden van een dierbare naaste, of andere heftige emotionele gebeurtenissen. Ook kan je een algeheel gevoel van zinloosheid ervaren of worstelen met het vinden van balans in je leven.

Ik help je te zoeken naar wat jou drijft en energie oplevert. Bewust worden van je gevoel en wat voor jou belangrijk is, en grote gebeurtenissen in je leven leren zien als mogelijkheid tot persoonlijke groei. Keuzevrijheid is daarbij een belangrijk uitgangspunt: op wat je overkomt heb je vaak geen invloed, maar je hebt wél een keuze in de manier waarop je met deze omstandigheden omgaat.

Hoe werk ik?

Je hebt vaak geen invloed op je omstandigheden, maar je hebt wél een keuze in hoe je met deze omstandigheden omgaat. Mijn aanpak is gericht op bewustwording. Bewustwording van patronen, je manier van handelen en de manier waarop jij in het leven wilt staan. Waarom doe je wat je doet en is dit helpend of werkt het je juist tegen? We beginnen daarom altijd met samen in kaart brengen wat jouw situatie is: waar loop jij tegenaan en waar heb je hulp bij nodig?

Door middel van praten, stil zijn, (leren) voelen en verschillende oefeningen gaan we op zoek naar wat er
bij jou speelt. Afhankelijk van de situatie onderzoeken we samen wat je wilt bereiken en wat daarvoor nodig is. Ik maak daarbij geen gebruik van een vaste methode, maar bekijk per moment wat er nodig is. Daarbij put ik onder andere uit mijn kennis uit de Transpersoonlijke psychologie, energetische coaching, verschillende meditatietechnieken en oefeningen waarmee je leert je gevoel te ervaren en plaatsen.

Voel jij de noodzaak en kan je hier wel wat hulp bij gebruiken? Neem dan contact met me op!


Lees verder

Specialisaties

Counseling Transpersoonlijke therapie Relatietherapie Meer ...

Ondersteuning bij

Burnout / burn-out Relatieproblemen Angst Meer ...

Praktische informatie

Leeftijdsgroep

Volwassenen Jong volwassenen Ouderen Koppels Mannen Vrouwen Ouders

Bereikbaarheid

Bereikbaar met openbaar vervoer Dicht bij trein station Met parking Dicht bij bushalte Vlot bereikbaar met de auto

Plaats

In de therapiepraktijk Therapie over het internet Therapie via e-mail Therapie via telefoon - gsm Therapie via video call (Skype, Zoom e.a.) Therapie via chat

Consulttype

Individuele therapie Relatietherapie Groepstherapie Gezinstherapie

Talen

Nederlands Engels

Werkmomenten

Maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur.

Wachtlijst

Nee

Prijs voor een consult

Intakegesprek individueel: 50 euro
Intakegesprek met meerdere personen: 75 euro

Consult individueel: 75 euro
Consult met meerdere personen: 120 euro

Duur van de sessie

Een uur

Opleiding

Transpersoonlijke Psychologie
Spiritueel Leiderschap
Diverse cursussen op het gebied van persoonlijke en spirituele ontwikkeling

Beroepsvereniging

CAT Collectief Alternatieve Therapeuten

Neem contact op met Anne

Muurhuizen 30

3811EJ Amersfoort - (UT)

Utrecht

Toon telefoonnummer

http://www.denoodzaak.nu

https://www.linkedin.com/in/annereijers/

Routebeschrijving