Terug naar boven

Annemarie Geraets

Je lijf als kompas

Lichaamsgericht therapeut

Deze therapeut kan momenteel niet gecontacteerd worden via Vind-een-Therapeut.nl.

Vind een andere therapeut via onderstaande linken:

Vind een therapeutVind een therapeut in UdenVind een Lichaamsgericht therapeut

Introductie

Welkom! Stilstaan bij wat jou werkelijk beweegt. Dat is kort samen gevat hoe ik werk: Stilstaan om meer in contact te komen met je lijf. Vaak hollen we door en hebben we het zo druk, dat dit er niet van komt. Terwijl juist vertragen en werkelijk stilstaan om te luisteren naar jezelf, je lijf, je zoveel kan brengen. Het brengt je bij je gevoelens, gedachten en emoties in het moment. Wanneer je aanwezig kan zijn bij dat wat er is in het hier en nu, ontstaat er ontspanning en rust. Datgene wat we vaak zo zoeken.

Lichaamsgerichte therapie gaat ervan uit dat lichaam en geest een samenwerkend geheel zijn. Daarom ga ik niet alleen met je in gesprek, maar onderzoeken we je thema ook lijfelijk, via oefeningen, adem, expressie en beweging. In de sessies staat jouw vraag centraal en ik begeleid je bij het luisteren naar de wijsheid van jouw lichaam. Voor voelen is moed nodig. Ik stem af op jouw tempo en bied je een veilige setting waarin je kan onderzoeken welke nieuwe stappen jij wilt maken. Ik geef geen antwoorden, wel kan ik je bij staan bij het vinden van je eigen antwoorden.

Wat is lichaamsgerichte therapie?

Het lijf is het vertrekpunt. Vaak zijn we gewend om alleen naar ons hoofd te luisteren, terwijl je lijf je zoveel meer is dan je hoofd. Gedachten zitten in je hoofd, stress en emoties zitten vooral in je lijf. In de loop van je leven bouw je door alles wat je meemaakt overlevingsmechanismen op in je lijf. Iedereen heeft zijn eigen manieren hiervoor. Dit hangt af van wie je bent, wat je nodig hebt en wat je krijgt in het leven. Iedereen heeft behoefte aan: veiligheid, voeding, vertrouwen, vrijheid en vitaliteit. Wanneer deze basisbehoeften niet vervuld worden, bouw je spanning op in je lijf. De een gaat op zijn tenen lopen, de ander draagt de wereld op zijn schouders, zit alleen nog in zijn hoofd of is gewend zijn hart te sluiten. Bij de meesten van ons gebeurt dit ongemerkt en zo kom je in de loop van het leven vaster te zitten in je patronen.

Vaak ontstaat er op bepaalde momenten in ons leven de behoefte losser te komen van deze patronen. Bijvoorbeeld doordat ze je lichamelijke en/of psychische klachten geven, je in je leven een andere richting op wilt gaan, steeds tegen het zelfde aanloopt of door ingrijpende gebeurtenissen in je leven. Lichaamsgerichte therapie is een effectieve manier om je bewust te worden van je patronen, en deze vervolgens te veranderen.

Voor wie is lichaamsgerichte therapie geschikt?

Mensen kiezen meestal voor lichaamsgerichte therapie omdat ze niet lekker in hun vel zitten, lichamelijke en/of psychische klachten hebben, patronen in hun leven willen veranderen of willen werken aan persoonlijke groei.
Mogelijk heb je een vraag die je wil onderzoeken, zodat er weer ruimte ontstaat voor een nieuwe beweging. Vragen kunnen zijn:

• Wil je helderder krijgen wat jij voelt, denkt en vindt, ook in het contact met anderen?
• Trouwer zijn aan jezelf?
• Word je geleefd en wil je je vrijer voelen?
• Meer energie hebben?
• Minder klagen en een andere manier vinden om met frustraties om te gaan?
• Minder je best doen en met meer vertrouwen in het leven staan?
• Of loop je vast op je werk of als ouder in relatie met je kinderen en wil je dat onderzoeken?

Wil je weten of lichaamsgerichte therapie bij jou en jouw vraag passend is, neem dan gerust vrijblijvend contact met mij op.

Testimonials

*Ik vind Annemarie erg prettig als therapeut. Ze luistert goed, vertaalt en checkt vaak bij me hoe het gaat. Ze vindt weinig gek of ongewoon en ze veroordeelt niet. Dit maakt ruimte en biedt mij veiligheid om dingen te delen. Wat ik heel mooi vind is dat Annemarie volgt en inspeelt op wat er op dat moment nodig lijkt te zijn. Ik word me steeds bewuster van mijn lichaam en de signalen die het afgeeft en hoe ik deze kan lezen. Zo ben ik veel meer in contact met mezelf in de dingen die ik doe. Ook het maken van keuzes vanuit mezelf wordt zo steeds makkelijker. En ook dat ik steeds minder gedachten heb over wat anderen van me zouden kunnen denken.

*Van “zitten op de bank” naar “actief bezig zijn”.
Vóór ik bij Annemarie kwam zat ik behoorlijk in de put. Ik had geen plezier in mijn leven en er kwam niets meer uit mijn handen.
Annemarie neemt echt de tijd voor je. Ze luistert naar je en voelt de situatie goed aan. Iedere sessie werd er merkbaar progressie geboekt en wist zij mij te raken, ongelooflijk. Ik heb enorm veel gehad aan haar sessies, door Annemarie ben ik echt opgebloeid!

*Ik ervaar Annemarie als prettig, betrokken, enthousiast en professioneel. Het voelt voor mij alsof je zelf het proces stuurt. Na de sessies voelden mijn hoofd rustiger en lichter. De therapie maakt me meer en meer bewuster van mijn lijf en hoe ik daar in zit.

*Ik heb echt mogen voelen dat het oké is om voor mezelf te kiezen .De sessies hebben me veel inzicht gegeven. Vooral op onderbewust niveau, die ik wel kan voelen maar waar ik geen woorden aan kan geven.


Mijn werkwijze

Het onderzoeken van je patronen doe ik door middel van gesprekken en lijfelijke oefeningen met oog
voor de adem en bodydrama (gestalt). Hierbij geef ik veel aandacht aan veiligheid en mild zijn voor jezelf. Vaak komt er meer acceptatie voor wat er is. In de ruimte die zo in het onderzoek ontstaat, kan je stapje voor stapje nieuwe dingen ontdekken en ervaren. Zo kun je patronen los laten en ontstaat er ruimte voor
een nieuwe beweging. Die je vervolgens meer en meer in je dagelijks leven kunt brengen. Mijn ervaring en overtuiging is dat zelfs bij grote emoties het rust geeft wanneer je hierbij aanwezig kan blijven. Wanneer deze gevoelens niet weg hoeven, maar er gewoon mogen zijn. Wat hebben ze je te vertellen? Vaak willen deze gevoelens vooral gezien en gevoeld worden en verzachten ze vanzelf wanneer ze aandacht krijgen. Het gaat weer stromen. Door te luisteren naar de diepe wijsheid van je lijf,
kom je weer in contact met wie je werkelijk bent.


Wie ben ik?

Mijn naam is Annemarie Geraets (1978) en ik ben in 2020 afgestudeerd als lichaamsgericht therapeut (Bodymindopleidingen Rotterdam, Integrated Psychotherapy). Ik bied in Uden sessies aan.

Meer dan tien jaar geleden liep mijn hoofd over, kon ik niet stoppen met piekeren, voelde ik me gejaagd en sliep ik slecht. Yoga en meditaties hielpen niet meer. Ik had het gevoel dat ik zo veel moest en zat niet lekker in mijn vel. Toen kwam ik in aanraking met lichaamsgericht therapie. Hierdoor kreeg ik beetje bij beetje meer contact met mijn lijf, ging dieper ademen en ontspande ik weer. Als bijproduct kwam ik steeds dichter bij mijn gevoel, werd me duidelijker waar ik wel en niet blij van werd en ging hier langzaamaan steeds meer voor kiezen. Ik voelde me vrijer. Tijdens deze weg werd ik steeds enthousiaster om ook anderen te begeleiden bij het luisteren naar hun lichaam. En ben ik gestart met de vijfjarige opleiding tot lichaamsgericht therapeut.

Vele stapjes en stappen volgden en blijven volgen. Inmiddels ben ik veel meer op mezelf gaan vertrouwen en mijn eigen keuzes gaan maken. Daardoor ervaar ik meer ontspanning en plezier in mijn leven. Nu sta ik aan het einde van mijn opleiding, heb ik mijn basisdiploma behaald (juli 2018). Ik ben getrouwd en moeder van twee eigenwijze meiden. Mijn werk als begeleider van gezinnen in de jeugdhulpverlening heb ik na veertien jaar achter me gelaten om te doen wat ik het liefst doe: mensen begeleiden en inspireren bij hun persoonlijke ontwikkeling met als ingang het lijf en de adem. Graag wil ik anderen doorgeven wat mij geholpen en gevoed heeft en nog elke dag doet: “je verbinding met je eigen lijf!”.
Mijn hele leven ben ik nieuwsgierig naar ieder, uniek mens en zijn functioneren. Sinds 1996 heb ik aan vele opleidingen, trainingen en cursussen deelgenomen over menselijk functioneren en persoonlijke groei, zowel gefundeerd in westerse wetenschap (afgeronde universitaire Master ontwikkelingspsychologie) als in holistische wijsheid (BodyMindOpleidingen, Zen-meditatie, Healing Tao, Bio-Energetica, Mindfulness).

Lees verder

Specialisaties

Lichaamsgerichte therapie ELW Emotioneel lichaamswerk ® Gestalttherapie Meer ...

Ondersteuning bij

Burnout / burn-out Piekeren Weinig zelfvertrouwen Meer ...

Praktische informatie

Leeftijdsgroep

Volwassenen Vrouwen Mannen Ouders Jong volwassenen

Bereikbaarheid

Vlot bereikbaar met de auto Dicht bij bushalte

Plaats

In de therapiepraktijk

Consulttype

Individuele therapie

Talen

Nederlands Engels

Gedeeltelijke terugbetaling via AGB-code mogelijk?

Ja

Werkmomenten

maandag, dinsdag en vrijdag

Prijs voor een consult

70 euro

Duur van de sessie

75 minuten

Opleiding

Integrated Psychotherapy (BodyMind Opleidingen)
Master Ontwikkelingspsychologie (Radboud Universiteit Nijmegen)
Aantekening Psychodiagnostiek (Radboud Universiteit Nijmegen)

Beroepsvereniging

SBLP lid