Terug naar boven

Chantal Magdelijns

Psychosociale therapie Haarlemmermeer Nieuw Vennep

Therapeut

Schubertlaan 48

2151 GB Nieuw-Vennep - (NH)

Introductie

Waarom therapie?

Depressieve gevoelens, angst, ziekte, onzekerheid, problemen met verlies, burn-out. Veel mensen krijgen daar wel eens mee te maken. Soms heb je daar zoveel last van dat het je functioneren in het dagelijks leven in de weg staat. Het lukt je niet meer om zelf een manier te vinden om om te gaan met je probleem. Samen met een therapeut je probleem onderzoeken kan helpen beter met je probleem om te gaan. Het kan lastig zijn om over je problemen te praten. Ik ga jou hierbij helpen en ondersteunen, hopelijk ga jij na ieder gesprek met mij een stukje lichter weg.

Werkwijze:

Nadat we hebben onderzocht wat je hulpvraag is ga ik kijken welke vorm van therapie het beste bij jou past. Ieder mens is anders. We gaan in de gesprekken doelgericht aan de slag en je leert hoe je om kunt gaan met de problemen die je ervaart zodat je weer verder kunt.

Het aantal gesprekken kan variëren van 5 tot 10 gesprekken. Het eerste gesprek is een intake/kennismaking gesprek via telefoon of via Facetime, dit is kosteloos. De volgende gesprekken vinden plaats in de praktijk in Nieuw Vennep, Hoofddorp of Heemstede. Tijdens het eerste kennismakings-/intake gesprek kan je zelf aangeven waar je wil afspreken. Het is soms mogelijk om de gesprekken online te voeren( uit ervaring weet ik dat dit ook helpt). Maar mijn voorkeur heeft het om elkaar elkaar in het echt te zien(live). Je kan bij mij terecht met of zonder een verwijzing van de huisarts.

De kosten voor psychosociale therapie wordt door de meeste verzekeringsmaatschappijen (gedeeltelijk) vergoed uit de aanvullende ziektekostenverzekering en gaat niet ten kosten van uw eigen risico.

Werk je bij een bedrijf of organisatie? Veel werkgevers hebben budget voor persoonlijke ontwikkeling, ziektepreventie en herstel bij ziekte van hun personeel. Vraag bij je werkgever na wat de mogelijkheden zijn.

Ik bied in mijn praktijk in Nieuw-Vennep, Hoofddorp en Heemstede onder andere: Cliëntgerichte gespreksmethodiek vanuit de positieve psychologie, ACT: Acceptance and commitment therapie(een wetenschappelijk bewezen vorm van cognitieve gedragstherapie) en oplossingsgerichte therapie.

Ik heb mij verdiept in het ondervinden van mentale problemen naeen IC opname van uzelf (PICS) of van een familielid (PICS-F).Post Intensive Care Syndroom (PICS) is de naam van klachten die mensen kunnen ervaren door een opname op de Intensive Care afdeling. Veel mensen ervaren een jaar na hun opname psychische problemen, zoals angst, stress en depressiviteit. Bijna de helft van de IC patiënten heeft hier last van. Het is belangrijk dat PICS herkent wordt om zo de juiste hulp te kunnen bieden. Uit onderzoek is gebleken dat EMDR, cognitieve gedragstherapie zoals ACT kan helpen. Bij lichte klachten kan mindfulness en lotgenotencontact helpen. Ook naasten en familie van mensen die op de IC hebben gelegen kunnen klachten op psychisch gebied krijgen dit wordt PICS-F genoemd.

Wie ben ik?

Ik ben Chantal Magdelijns. 52 jaar, geregistreerd psychosociaal therapeut. Ik heb een praktijk aan huis in Nieuw Vennep. Verder heb ik de beschikbaarheid over twee praktijk ruimtes in Hoofddorp en Heemstede. Ook is het mogelijk om tijdens het gesprek te wandelen bijvoorbeeld als je wil afvallen ( letterlijk en figuurlijk in beweging komen). Na heel wat jaren te hebben gewerkt bij de overheid heb ik een aantal jaren geleden besloten om het roer om te gooien en te doen waar ik energie en voldoening van krijg op werkgebied. Vol enthousiasme ben ik begonnen aan de HBO opleiding psychosociaal therapeut/ counselor. Tijdens mijn opleiding heb ik mij mogen verdiepen in de praktische psychologie, klinische psychologie, sociale psychologie en medische kennis gehad. Na deze opleiding te hebben afgerond kon ik echt het roer omgooien en ben ik mijn eigen praktijk gestart. Na het afronden van mijn studie ben ik veel energie blijven steken in mijn ontwikkeling. Daarom heb ik ervoor gekozen mij te specialiseren in ACT (Acceptance and Commitment therapy), Oplossingsgerichte therapie, Positieve psychologie, PICS en PICS-F.
Ik heb gewerkt als online- therapeut bij stichting ES. Tijdens Corona heb ik veel gesprekken online gevoerd. Hierbij was de ervaring die ik heb opgedaan bij ES onmisbaar. Verder heb ik gewerkt bij Adamas een centrum voor mensen met kanker hun nabestaanden en naasten.

Ik ben empathisch en oplossingsgericht. Voor mij betekent hulpverlenen inzicht geven, ondersteunen en motiveren, zodat clienten beter met hun hun problemen om kunnen gaan.

Ik ben als therapeut ingeschreven bij de vakgroep VPMW van de Nederlandse Federatie Gezondheidszorg (NFG) en in het Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg (RBCZ). ik volg bijscholing en neem deel aan intervisie en supervisie bijeenkomsten. Ik voldoe aan de eisen van de WTZA (Wet toetreding zorgaanbieders) Het hoofddoel van de toetredingsregels is een verbetering van de zorgkwaliteit. En de WMO (Wet maatschappelijke ondersteuning).

Lees verder

Specialisaties

Oplossingsgerichte therapie Therapie Psychosociale therapie Meer ...

Ondersteuning bij

Angst Depressie Stress Meer ...

Praktische informatie

Leeftijdsgroep

Jong volwassenen Mannen Volwassenen Vrouwen Samengestelde gezinnen Ouderen

Bereikbaarheid

Bereikbaar met openbaar vervoer Dicht bij bushalte Dicht bij trein station Met parking Toegankelijk voor rolstoelgebruikers Vlot bereikbaar met de auto

Plaats

In de therapiepraktijk Therapie aan huis Therapie in de buitenlucht Therapie via e-mail Therapie via chat Therapie via telefoon - gsm Therapie over het internet Therapie via video call (Skype, Zoom e.a.)

Consulttype

Individuele therapie

Talen

Nederlands

Gedeeltelijke terugbetaling via AGB-code mogelijk?

Ja

Werkmomenten

Alle werkdagen van 8.30 uur tot 21.00 uur en zaterdag van 9 tot 12.00 uur.

Wachtlijst

je kunt bij mij meestal binnen 2 weken terecht voor een intake/kennismakingsgesprek.

Prijs voor een consult

Intake/kennismakingsgesprek (telefonisch, Facetime) kosteloos. Verdere gesprekken 80 euro. In sommige gevallen kan ik afwijken van het uurtarief.

Duur van de sessie

1 uur.

Opleiding

HBO Opleiding Psychosociale Counseling en Therapie
(geaccrediteerde SNRO registeropleiding - Stichting Nederlands Register voor Opleidingen)
Verder:
Klinische psychologie 1 en 2
Praktische psychologie
Sociale psychologie
Gespreksmethodiek
Medische basiskennis
ACT: Acceptance and commitent Therapy (Psychodidact),
PICS en PICS- F(Psyned),
Mijn Positieve Gezondheid (Basistraining IPH).
Hupper college: gedragsverandering.
Basistraining IPSO (Instituut voor Psychosociale Oncologie)

Vergoeding zorgverzekering

De kosten voor psychosociale therapie/counseling wordt door de meeste verzekeringsmaatschappijen (gedeeltelijk) vergoed uit de aanvullende ziektekostenverzekering en gaat niet ten kosten van uw eigen risico.

Leeftijd

53 jaar

Beroepsvereniging

Nederlandse Federatie Gezondheidszorg (NFG)9488
Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg (RBCZ)
Vakgroep voor Psychosociaal en Maatschappelijk werkenden (VPMW)

Neem contact op met Chantal

Schubertlaan 48

2151 GB Nieuw-Vennep - (NH)

Noord-Holland

Toon telefoonnummer

http://www.psychosocialetherapiehaarlemmermeer.nl

Routebeschrijving