Terug naar boven

Sylvia Potemans

Counselling RetroResource Amsterdam, Noord Holland

Cliëntgerichte therapeut

Hendrik Hosstraat 39

1106ZM Amsterdam-zuidoost - (NH)

Introductie

Counselling RetroResource is een Praktijk voor Persoonlijke Ontwikkeling en Relatietherapie in Amsterdam.

Wil jij ervaren hoe je vanuit zelfkennis en zelfcompassie optimaal vorm geeft aan jouw leven? Wil jij ervaren hoe je het beste uit je relatie kunt halen? Kortom, wil jij bewust kiezen voor meer tevredenheid in je leven, relaties en werk? Maak dan een afspraak voor een gratis kennismaking.

Mijn naam is Sylvia Potemans. Ik ben psychosociaal therapeut en heb ruim 35 jaar ervaring in het begeleiden en coachen van mensen naar het succesvol oplossen van individuele- en relatieproblemen. Sommige clienten noemen mij ook wel een Levenscoach.

Wanneer kies je voor Cliëntgerichte Therapie.

Bij Counselling RetroResource bied ik een cliëntgerichte therapie die zowel bij Individuele vragen als bij Relatietherapie toepasbaar is.

Cliëntgerichte Therapie wil zeggen dat jouw persoonlijke ontwikkeling de ingang is om met een vraag of probleem aan de gang te gaan. Waar en hoe sta je in het leven, waardoor ben je geraakt of bezeerd, hoe kijk je tegen zaken aan en wat heb, al dan niet gewenst, meegekregen van het gezin waar je uitkomt? Wat zijn je verlangens en behoeftes en kun je die naleven of loop je tegen blokkades aan? Ben je wie je wil zijn? Al deze antwoorden leiden naar Optimaal Vormgeven aan je leven. In de relatiegesprekken gaat het daarnaast over de verbinding van twee individuen die samen een team vormen. Mijn methode onderscheidt zich van andere stromingen doordat ik in de relatiegesprekken het accent bij jouzelf leg. De vraag: Ben jij de partner die je wilt zijn?, staat centraal.

Een Counsellingstraject bestaat uit een serie gesprekken waarbij ik diverse technieken gebruik: Focusing, Individuele Systeemtherapie, ELW Emoitioneel lichaamswerk, Mindfulness, MBCT Cognitieve Therapie, Intuïtie Ontwikkeling, Innerlijk Kindwerk, Contextuele Therapie, Relatietherapie, Oplossingsgerichte Therapie, Body and Mind coaching bij Uit de ban van Emotie-eten, Energetische Therapie, Coaching. Al deze door mij toegepaste methodes en technieken erkennen dat mensen vormgeven aan hun leven door te voelen, denken, handelen en door op hun intuïtie te vertrouwen. Deze cohesie van de elkaar ondersteunende invalshoeken noem ik Optimaal Ervaren.

Gratis proefsessie Counselling of Relatietherapie.

Voor wie is het geschikt? Je kunt terecht wanneer je een probleem of lastige situiatie wilt oplossen. En je bent welkom wanneer je zonder specifiek doel aan je relatie of persoonlijke ontwikkeling wilt werken. Bij dit laatste werken we vanuit de gedachte van de Transpersoonlijke Therapie, centraal hierbij staat het Proces van Zelfontplooing.

Psychosociaal Therapeut/Psycholoog Amsterdam-zuidoost en Omstreken.

De werkzaamheden van een psychosociaal therapeut zijn het beste te vergelijken met die van een eerste lijn psycholoog. Het onderscheid uit zich met name in de toegepaste methodes. Ik heb voor de methode counselling gekozen, dit is een combinatie van reguliere- en complementairebehandelvormen, omdat deze het best past bij mijn natuurlijke stijl van werken. Met name de flexibiliteit en creativiteit in combinatie met het werken op diverse lagen aan het gewenst resultaat, zijn kenmerkend voor mijn werkstijl. De keuze van mijn opleidingen en 35 jaar werkervaring zijn hier dan ook op gebaseerd.

De kracht van Zelf-compassie.Hefboom naar meer tevredenheid.

Persoonlijke Ontwikkeling zie ik als een duurzame investering in jezelf en in je relatie. Het is een combinatie van een therapeutisch, spiritueel en filosofisch proces, die ten alle tijden een gunstige invloed heeft op de kwaliteit van je leven. Jezelf beter leren kennen en weten wie je bent geeft rust en energie. Door te leren jezelf op een opbouwende positieve manier te ondersteunen, kies je bewust voor meer tevredenheid in je leven, relaties en werk. Het aanleren en toepassen van zelf-compassie zie ik als basisvaardigheid voor het optimaal vormgeven aan je leven.

Psycho/Therapie Praktijk Amsterdam-zuidoost en omstreken. Gratis Parkeren

Counselling RetroResource vind je aan de zuid-oost kant van Amsterdam en is goed bereikbaar voor Amsterdammers en voor mensen die een therapeut zoeken in Amsterdam en omstreken. Kom je uit bijvoorbeeld: Driemond, Weesp, Diemen, Duivendrecht, Abcoude, Amstelveen, Badhoevedorp, Baambrugge, Huizen, Vinkeveen, Loenen aan de Vecht, Almere en omgeving, reken dan op 20 autominuten. je kunt vrij parkeren.

Handig voor forensen. Zelfontplooing tijdens de file.Gratis parkeren.

Stel je werkt in Amsterdam en woont aan de andere kant van de dagelijkse file, maak dan een afspraak direct na het werk en omzeil zo de file. De locatie, Hendrik Hosstraat 39, 1106ZM Amsterdam-zuidoost,bevindt zich op 5 auto minuten van de A1,A2,A9, Gaasperdammerweg en de Provincialeweg van Diemen naar Bussum. Drie metro haltes vanaf AMC en het kantorenpark ZO! Amsterdam-zuidoost.

Lees verder

Specialisaties

Therapie via video call of telefoon Psychosociale therapie Relatietherapie Meer ...

Ondersteuning bij

HSP - Hoogsensitief Persoonlijke ontwikkeling Relatieproblemen Meer ...

Praktische informatie

Leeftijdsgroep

Volwassenen Jong volwassenen

Bereikbaarheid

Bereikbaar met openbaar vervoer Met parking Vlot bereikbaar met de auto Dicht bij bushalte

Plaats

In de therapiepraktijk (tijdens corona) NVT Therapie via video call (Skype, Zoom e.a.) Therapie via telefoon - gsm In de therapiepraktijk

Consulttype

Individuele therapie Relatietherapie

Talen

Nederlands

Werkmomenten

Maandag t/m Donderdag van 10:00 u tot 21:00 u. Gratis parkeren.

Wachtlijst

Gratis kennismaking. Binnen een week vervolg gesprek.

Prijs voor een consult

Individueel €75,00. Relatiegesprekken €105,00. Coaching €100,00

Duur van de sessie

kan variëren, minimaal 60 minuten, relatiegesprekken 90 minuten

Opleiding

V.O. Contextuele Systeemtherapie.
Vierjarige Energetische Opleiding Intuïtieve Ontwikkeling,
HBO Psychosociale Dienstverlening (MW).
Bijscholingen gericht op diverse methodieken/thema's: Hoogsensitiviteit, Focussing, Mindfulness, Eetproblemen, Burn Out, Zelfcompassie, Zelfontplooing, Autisme, PSBK.

Beroepsvereniging

LVPW: Landelijke Vereniging Psychosociaal WerkendenRBCZ: Register Beroepsbeoefenaren Complementaire ZorgBGN: Gewichtsconsulenten Nederland

Neem contact op met Sylvia

Gelieve via dit contactformulier geen reclame te versturen van welke aard ook. Misbruiken zullen aangeklaagd en aangerekend worden volgens het KB van 4 april 2003.

Hendrik Hosstraat 39

1106ZM Amsterdam-zuidoost - (NH)

Noord-Holland

Toon telefoonnummer

http://www.counselling-retroresource.nl

Routebeschrijving