Terug naar boven

Eltica de Jager Meezenbroek

ACT praktijk

ACT-therapeut

Groeneweg 81

3531 VC Utrecht - (UT)

Introductie

Ben je vastgelopen of wil je meer uit je leven halen? Coaching/ therapie op basis van ACT (Acceptatie en Commitment Therapie) biedt uitkomst. Je leert beter om te gaan met pijnlijke gevoelens en gedachten, krijgt meer keuzevrijheid en weet wat belangrijk voor je is en hoe je daar voor kunt gaan.


Acceptatie en Commitment Therapie

ACT praktijk heeft een uitgebreid aanbod, zowel op locatie in Utrecht, als online. Voor alle coaching, therapie en training geldt dat je inzicht in je waarden krijgt en vaardigheden traint waardoor je meer in het nu kan leven, je leert openstellen voor je gevoelens en moeilijke gedachten minder invloed krijgen. Het aanbod heeft als basis de Acceptance & Commitment Therapy. Dat is een relatief nieuwe gedragstherapie waarmee goede resultaten worden behaald in het omgaan met angststoornissen, depressie, verslaving en somatische gezondheidsproblemen. De begeleiding is kortdurend, praktisch, gericht op heden en toekomst en gericht op je kracht en waarden in plaats van op problemen. Hierdoor is de begeleiding ook geschikt voor een coachingstraject.

De therapie/ coaching wordt door veel aanvullende verzekeringen vergoed. Studenten kunnen gebruik maken van een korting op de prijs.

De prijs voor een intakegesprek is €60, de prijs voor een sessie is €95. Prijzen zijn inclusief 21% BTW.


Werkwijze ACT therapie

De therapie/ coaching wordt voorafgegaan door een intakegesprek waarin we jouw hulpvraag (deels) in kaart brengen en we kijken of het wederzijds klikt. Het traject bestaat vervolgens uit rond de 8 sessies. Voor elke sessie nemen we een uur de tijd. Tijdens de sessies doen we vooral veel oefeningen, in plaats van dat we uitgebreid praten over ervaringen uit het verleden. Ik sluit daarbij aan op wat er op dat moment bij je leeft. Tijdens het traject zullen de belangrijkste onderdelen van ACT aan bod komen. Je krijgt inzicht in je waarden en je traint vaardigheden waardoor je meer in het nu kan leven, je leert openstellen voor je gevoelens en moeilijke gedachten minder invloed krijgen.

Thuis oefenen en stilstaan bij automatische patronen is een essentieel onderdeel van het traject. Om dit te ondersteunen krijg je toegang tot digitaal materiaal van ACT praktijk en van de app ACT-guide. Je ontvangt oefeningen, geluidsbestanden, filmpjes en persoonlijke ervaringen van Gijs Jansen (de maker van de app). Het materiaal is speels, toegankelijk en liefdevol. Het laat zien dat je niet als enige worstelt en ondersteunt je om hier op een luchtige manier mee om te gaan.


ACT online

Volg je de begeleiding liever helemaal online, dan kan dat ook. Per sessie ontvang je nieuw materiaal, dat op jou persoonlijk wordt afgestemd. Je kan kiezen of je je ervaringen wilt opschrijven en schriftelijk begeleid wilt worden, of dat je via beeldbellen begeleid wilt worden.

Het is ook mogelijk om een online ACT training te volgen. Heb je minder begeleiding nodig en wil je kijken hoe je meer ontspannen in het leven kan staan? Wil je samen met een groep op zoek naar zingeving en verbinding? Het is een voordelige, laagdrempelige, maar diepgaande training van 14 weken. Om de week ontvang je nieuwe filmpjes, verhalen, uitleg, oefeningen, opdrachten en feedback op de ervaringen in de groep.

Bepaal zelf op welk moment je met het materiaal aan de slag gaat, het is aan te raden dagelijks een kwartier te besteden aan de ACT training. Je ervaringen kan je delen via een forum.

Binnenkort start er weer een nieuwe groep.


Interesse?

Maak via actpraktijk.nl een afspraak voor een intakegesprek of schrijf je in voor de online ACT groepstraining.
Lees verder

Specialisaties

ACT - acceptance and commitment therapie Lichaamsgerichte therapie Mindfulness Meer ...

Ondersteuning bij

Stress Ziekte, omgaan met Burnout / burn-out Meer ...

Praktische informatie

Leeftijdsgroep

Volwassenen Jong volwassenen Ouderen Personen met een fysieke beperking Jongeren

Bereikbaarheid

Bereikbaar met openbaar vervoer Dicht bij bushalte Met parking Vlot bereikbaar met de auto

Plaats

In de therapiepraktijk Therapie over het internet Therapie via e-mail Therapie via chat Therapie via telefoon - gsm

Consulttype

Individuele therapie Groepstherapie Begeleiding in een bedrijf of vereniging

Talen

Nederlands

Gedeeltelijke terugbetaling via AGB-code mogelijk?

Ja

Wachtlijst

Nee

Prijs voor een consult

95 euro (incl. BTW)

Duur van de sessie

60 min.

Opleiding

ACT therapeut & Psychosociaal therapeut (ACT, (zelf)compassie &lichaamsgerichte technieken), Post-HBO, Stresswise academy
ACT coach, Post-HBO, Stresswise academy.
PSBK Psychosociale Basiskennis, Stresswise academy.
Training focussen deel 1. Eveline Beumkes
Training geweldloze communicatie. Ai-opener.
Basis en vervolgjaar Integrated Psychotherapy (lichaamsgerichte therapie), BodyMind opleidingen

Vergoeding zorgverzekering

Vergoeding aanvullende zorgverzekering
Studentenkorting

Leeftijd

48 jaar

Beroepsvereniging

CAT Complementair Aanvullende Therapeuten

Neem contact op met Eltica

Groeneweg 81

3531 VC Utrecht - (UT)

Utrecht

https://www.actpraktijk.nl

https://www.actpraktijk.nl/act-online

https://www.actpraktijk.nl/doelgroepen/omgaan-met-ziekte-pijn-of-vermoeidheid

Routebeschrijving