Terug naar boven

Dr. Fons De Vries

Praktijk Mental Balance

Hypnotherapeut

Darthuizerberg 49

3825 BL Amersfoort - (UT)

Introductie

Tijdens de Corona-crisis is (mentale) weerstand belangrijker dan ooit. Als u zelf (lichte) infectieverschijnselen vertoont is een face-to-face therapiesessie geen optie. Ik bied hiervoor een zinvol alternatief: video call therapiesessies via bv. Skype. Mentaal welbevinden stimuleert het immunologisch systeem in sterke mate.

Praktijk voor hypnotherapie, relatietherapie, PDS-therapie en integratieve psychotherapie te Amersfoort. Mijn uitgangspunt is dat psychische problemen en belemmeringen, evenals psychosomatische aandoeningen, zijn te verlichten of te genezen door de bevordering en ondersteuning van de natuurlijke krachten in de mens zelf. De mens zie ik hierbij als een eenheid van lichaam en geest.Hypnotherapie is een vorm van psychotherapie waarbij hypnose centraal staat. Moderne hypnotherapie bedient zich van een breed scala aan hypnosetechnieken, die allen ten doel hebben om door middel van trance - een toestand van diepe ontspanning en een veranderde bewustzijnstoestand - contact te maken met het onbewuste. Hypnotherapie pakt negatieve emoties, lichamelijke klachten en ongewenst gedrag aan op onbewust niveau, waardoor niet de klacht maar de oorzaak ervan wordt aangepakt. De ervaring leert dat niet alleen het probleem, maar ook de oplossing in het onbewuste van de mens zelf ligt. De hypnotherapeut is hierbij de gids in uw onbewuste om bij de oplossing te komen.

Relatietherapie is erop gericht om relatieproblemen in kaart te brengen, de communicatie tussen de partners te bevorderen en bestaande conflicten te doorbreken. Verder kijken we welke positieve en negatieve gevoelens jullie bij elkaar opwekken en we geven nieuwe relatiedoelen vorm. Hierbij ben ik als therapeut een katalysator om jullie vastgelopen relatie weer vlot te trekken, maar zeker geen scheidsrechter. De ene partner is voor mij niet (on)rechtvaardiger dan de ander.

EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) is een vorm van psychotherapie om pijnlijke ervaringen uit het verleden snel en effectief te verwerken. Aanvankelijk werd EMDR alleen gebruikt bij eenmalige(acute) trauma’s, maar latere studies lieten ook aanzienlijke effectiviteitzien bij meervoudige (chronische) trauma’s, angstklachten en chronische pijn.Ik heb veel ervaring met EMDR om deze klachten sterk te laten verminderen of vaak ook geheel te laten verdwijnen. Ik maak hierbij wel de kanttekening dat EMDRzeker niet een middel is tegen alle kwalen. Er bestaan ook psychische klachten- waarbij afhankelijk van iemands achtergrond - andere therapieën veiliger en effectiever zijn.

PDS-therapie Het Prikkelbare Darm Syndroom (PDS) is een veel voorkomende kwaal, die gepaard gaat met buikpijn in combinatie met obstipatie (verstopping) of diarree, dan wel een afwisseling hiervan. Door PDS-therapie, een vorm van gespecialiseerde hypnotherapie, verdwijnen de darmklachten grotendeels of geheel.Door vele medisch wetenschappelijke onderzoeken wordt dit bevestigd. In veel gevallen geeft PDS-therapie ook wel darmmanagement genoemd, aanzienlijke verlichting bij de ziekte van Crohn en colitis ulcerosa. Integratieve psychotherapie stelt de cliënt en hulpvraag centraal en niet de therapeutische methode.Ik zelf ervaar de combinatie van hypnotherapie en psychosociale therapie als een vruchtbare therapeutische werkwijze.

Afvallen & Gewichtsbeheersing. Eetpatronen worden beheerst door emoties en de sleutel daarvan ligt in de hersenen. Emotie-eten, troost-eten, stress-eten het is je allemaal bekend, maar de sleutel naar een gezonder eetpatroon lijkt zoek. De oplossingen liggen in je jezelf, maar zijn verborgen geraakt in het onbewuste. Hypnotherapie kan de sleutels aanreiken om de oplossingen in het onbewuste bewust te maken, waardoor een blijvend gezond eetpatroon kan worden ontwikkeld. Hypnotherapie is effectief gebleken bij afvallen, maar ook bij ernstige eetstoornissen zoals anorexia nervosa, boulimia nervosa en Binge Eating Disorder (BED).

Als erkend Register-therapeut worden mijn consulten (gedeeltelijk) vergoed door de meeste zorgverzekeraars.

In een rustige en vertrouwelijke omgeving bent u welkom in mijn praktijk voor therapie op maat.

Dr. Fons de Vries Praktijk Mental Balance Amersfoort - Vathorst - Leusden - Zeist - Utrecht - Gooi

Register-therapeut NBVH (lid 13042) Registertherapeut BCZ® (Licentie 403344R); Gecertificeerd PDS-therapeut (Nederlandse Academie voor Psychotherapie); Lid Prikkelbare Darm Syndroom Belangenvereniging (PDSB); Erkend BDE / NDE-therapeut: Netwerk Nabij-de-Doodervaring; EMDR-therapeut: lid EMDR-i Netwerk Nederland (ENN)

Praktijk Mental Balance: praktijk voor hypnotherapie, relatietherapie & integratieve psychotherapie, PDS-therapie en EMDR-therapie in Midden-Nederland:
Amersfoort, Vathorst, Hoogland, Hooglanderveen, Leusden, Zeist, Utrecht, Gooi & Eemland.

Vektis-registratie: AGB-code zorgverlener: 90049349 AGB-code praktijk: 90057771 College Bescherming Persoonsgegevens (CBP): registratie P-0016413 KvK Gooi- & Eemland: 34096812

Lees verder

Specialisaties

Therapie via video call of telefoon Psycholoog Hypnotherapie Meer ...

Ondersteuning bij

PDS - prikkelbare darm syndroom Depressie Relatieproblemen Meer ...

Praktische informatie

Leeftijdsgroep

Volwassenen Jong volwassenen Mannen Vrouwen Ouderen Koppels

Bereikbaarheid

Bereikbaar met openbaar vervoer Dicht bij bushalte Dicht bij trein station Met parking Toegankelijk voor rolstoelgebruikers Vlot bereikbaar met de auto

Plaats

In de therapiepraktijk Therapie aan huis Groepsbegeleiding in het bedrijf of vereniging Therapie via video call (Skype, Zoom e.a.) Therapie via telefoon - gsm

Consulttype

Individuele therapie Relatietherapie Gezinstherapie Begeleiding in een bedrijf of vereniging

Talen

Nederlands Engels

Gedeeltelijke terugbetaling via AGB-code mogelijk?

Ja

Werkmomenten

maandag t/m vrijdag, evt. ook 's avonds of zaterdag; in bijzondere gevallen is ook therapie thuis mogelijk. U kunt probleemloos gratis bij ons parkeren. Consulten worden (gedeeltelijk) vergoed door de zorgverzekeraars.

Wachtlijst

Ca. 1 week, evt. ook 's avonds mogelijk

Prijs voor een consult

€ 72,50 p/u (ind. ther.), € 80,- p/u (rel. ther.)

Duur van de sessie

1 - 1 ½ uur

Opleiding

Biomedische wetenschappen (Universiteit van Amsterdam), gepromoveerd (Doctor) aan de Universiteit Utrecht;

wetenschappelijke carrière Universiteiten van Amsterdam, Utrecht, Nijmegen en Rotterdam, Princeton University, Antoniusziekenhuis Nieuwegein, AMC, TNO.

4-jarige opleiding Academie Hypnos (hypnotherapie en integratieve psychotherapie / NLP),
erkend Registertherapeut (lidnr. 13042 van de Nederlandse Beroepsvereniging van Hypnotherapeuten (NBVH)) en Registertherapeut BCZ® (Licentienr. 403344R).
Gecertificeerd PDS-therapeut (Nederlandse Academie voor Psychotherapie)
Erkend relatiebemiddelaar: Singles Keurmerk van de BVSK (Branche Vereniging Singles Keurmerk)

Beroepsvereniging

NBVH: Nederlandse Beroepsvereniging van Hypnotherapeuten,RBCZ Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg, EMDR-i Netwerk Nederland (ENN)

Neem contact op met Dr. Fons

Gelieve via dit contactformulier geen reclame te versturen van welke aard ook. Misbruiken zullen aangeklaagd en aangerekend worden volgens het KB van 4 april 2003.

Darthuizerberg 49

3825 BL Amersfoort - (UT)

Utrecht

Toon telefoonnummer

http://www.mentalbalance.nl

https://www.relatietherapie-amersfoort-utrecht-gooi.nl/

https://www.pdstherapeut-amersfoort-utrecht.nl/

Routebeschrijving