Terug naar boven

Dr. Fons De Vries

Praktijk Mental Balance

Hypnotherapeut

Darthuizerberg 49

3825 BL Amersfoort - (UT)

Introductie

Praktijk voor hypnotherapie, relatietherapie, PDS-therapie, polyvagaaltherapie, lichaamsgerichte psychotherapie en integratieve psychotherapie te Amersfoort.

Mijn uitgangspunt is dat psychische problemen en belemmeringen, evenals psychosomatische aandoeningen, zijn te verlichten of te genezen door de bevordering en ondersteuning van de natuurlijke krachten in de mens zelf. De mens zie ik hierbij als een eenheid van lichaam en geest. Hypnotherapie is een vorm van psychotherapie waarbij hypnose centraal staat. Moderne hypnotherapie bedient zich van een breed scala aan hypnosetechnieken, die allen ten doel hebben om door middel van trance - een toestand van diepe ontspanning en een veranderde bewustzijnstoestand - contact te maken met het onbewuste. Hypnotherapie pakt negatieve emoties, lichamelijke klachten en ongewenst gedrag aan op onbewust niveau, waardoor niet de klacht maar de oorzaak ervan wordt aangepakt. De ervaring leert dat niet alleen het probleem, maar ook de oplossing in het onbewuste van de mens zelf ligt. De hypnotherapeut is hierbij de gids in uw onbewuste om bij de oplossing te komen.

Relatietherapie is erop gericht om relatieproblemen in kaart te brengen, de communicatie tussen de partners te bevorderen en bestaande conflicten te doorbreken. Verder kijken we welke positieve en negatieve gevoelens jullie bij elkaar opwekken en we geven nieuwe relatiedoelen vorm. Hierbij ben ik als therapeut een katalysator om jullie vastgelopen relatie weer vlot te trekken, maar zeker geen scheidsrechter. De ene partner is voor mij niet (on)rechtvaardiger dan de ander.

EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) is een vorm van psychotherapie om pijnlijke ervaringen uit het verleden snel en effectief te verwerken. Aanvankelijk werd EMDR alleen gebruikt bij eenmalige(acute) trauma’s, maar latere studies lieten ook aanzienlijke effectiviteitzien bij meervoudige (chronische) trauma’s, angstklachten en chronische pijn.Ik heb veel ervaring met EMDR om deze klachten sterk te laten verminderen of vaak ook geheel te laten verdwijnen. Ik maak hierbij wel de kanttekening dat EMDRzeker niet een middel is tegen alle kwalen. Er bestaan ook psychische klachten- waarbij afhankelijk van iemands achtergrond - andere therapieën veiliger en effectiever zijn.

PDS-therapie
Het Prikkelbare Darm Syndroom (PDS) is een veel voorkomende kwaal, die gepaard gaat met buikpijn in combinatie met obstipatie (verstopping) of diarree, dan wel een afwisseling hiervan. Door PDS-therapie, een vorm van gespecialiseerde hypnotherapie, verdwijnen de darmklachten grotendeels of geheel.Door vele medisch wetenschappelijke onderzoeken wordt dit bevestigd.
In veel gevallen geeft PDS-therapie ook wel darmmanagement genoemd, aanzienlijke verlichting bij de ziekte van Crohn en colitis ulcerosa.

Polyvagaaltherapie is een therapie voor stressreductie en traumaverwerking. Centraal in deze therapie staat het autonome zenuwstelsel bestaande uit 2 componenten: het parasympatische zenuwstelsel met de nervus vagus (dorsale vagus en ventrale vagus, voor resp. ‘bevriezen’ (bij doodsangst) en veiligheid /sociale toestand) en het sympathische zenuwstelsel (vechten – vluchten). Door therapeutische regulatie van het autonome zenuwstelsel kunnen veel psychosomatische klachten worden weggenomen. De polyvagaal theorie - een neurobiologische onderbouwde theorie - van Prof. Dr. Stephen Porge, is op briljante wijze door Deb Dana naar de klinische praktijk vertaald.

Lichaamsgerichte psychotherapie De invloed van trauma’s, stress, zorgen en depressie kunnen zich zowel in het lichaam als in de geest manifesteren. Negatieve emoties kunnen leiden tot chronische pijn, zwaarte en een gevoel van contactverlies met het lichaam. Lichaamsgerichte therapie helpt om de verbinding tussen lichaam en geest te herstellen en te versterken, vastzittende spanning los te maken en stress te reduceren. Op dit moment is polyvagaal therapie de meest invloedrijke vorm van lichaamsgerichte psychotherapie.

Afvallen & Gewichtsbeheersing. Eetpatronen worden beheerst door emoties en de sleutel daarvan ligt in de hersenen. Emotie-eten, troost-eten, stress-eten het is je allemaal bekend, maar de sleutel naar een gezonder eetpatroon lijkt zoek. De oplossingen liggen in je jezelf, maar zijn verborgen geraakt in het onbewuste. Hypnotherapie kan de sleutels aanreiken om de oplossingen in het onbewuste bewust te maken, waardoor een blijvend gezond eetpatroon kan worden ontwikkeld. Hypnotherapie is effectief gebleken bij afvallen, maar ook bij ernstige eetstoornissen zoals anorexia nervosa, boulimia nervosa en Binge Eating Disorder (BED).

Online therapie Er kunnen verschillende redenen zijn om te kiezen voor online therapie. Als u vanwege corona tot een hoog-risicogroep behoort dan kan uw voorkeur uitgaan naar online therapie. Er kunnen echter ook andere redenen zijn om te kiezen voor online-therapie: geen reistijd en -kosten, therapie vanuit een vertrouwde thuisomgeving, gemakkelijk in te plannen tussen dagelijkse bezigheden, geschikt voor mensen met een belemmerende fysieke beperking en u kunt de gehele videosessie opnemen om later nog eens te bekijken.
De keuze voor online of live therapie is een persoonlijke gevoelsmatige keuze; beide therapievormen zijn effectief gebleken.

Als erkend Register-therapeut worden mijn consulten (gedeeltelijk) vergoed door de meeste zorgverzekeraars.

In een rustige en vertrouwelijke omgeving bent u welkom in mijn praktijk voor therapie op maat.

Dr. Fons de Vries
Praktijk Mental Balance
Amersfoort - Vathorst - Leusden - Zeist - Utrecht - Gooi


Register-therapeut NBVH (lid 13042);
Registertherapeut BCZ® (Licentie 403344R); Gecertificeerd PDS-therapeut (Nederlandse Academie voor Psychotherapie); Lid Prikkelbare Darm Syndroom Belangenvereniging (PDSB); Platform polyvagaaltherapie; Erkend BDE / NDE-therapeut: Netwerk Nabij-de-Doodervaring;
EMDR-therapeut: lid EMDR-i Netwerk Nederland (ENN)

Praktijk Mental Balance:
praktijk voor hypnotherapie, relatietherapie & integratieve psychotherapie, PDS-therapie en EMDR-therapie
in Midden-Nederland:
Amersfoort, Vathorst, Hoogland, Hooglanderveen, Leusden, Zeist, Utrecht, Gooi & Eemland.

Vektis-registratie:
AGB-code zorgverlener: 90049349
AGB-code praktijk: 90057771

College Bescherming Persoonsgegevens (CBP): registratie P-0016413
KvK Gooi- & Eemland: 34096812

Lees verder

Therapievormen

Therapie via video call of telefoon Psycholoog Hypnotherapie Meer ...

Ondersteuning bij

PDS - prikkelbare darm syndroom Depressie Relatieproblemen Meer ...

Praktische informatie

Leeftijdsgroep

Volwassenen Jong volwassenen Mannen Vrouwen Ouderen Koppels

Bereikbaarheid

Bereikbaar met openbaar vervoer Dicht bij bushalte Dicht bij trein station Met parking Toegankelijk voor rolstoelgebruikers Vlot bereikbaar met de auto

Plaats

In de therapiepraktijk Therapie aan huis Groepsbegeleiding in het bedrijf of vereniging Therapie via video call (Skype, Zoom e.a.) Therapie via telefoon - gsm

Consulttype

Individuele therapie Relatietherapie Gezinstherapie Begeleiding in een bedrijf of vereniging

Talen

Nederlands Engels

Gedeeltelijke terugbetaling via AGB-code mogelijk?

Ja

Werkmomenten

maandag t/m vrijdag, evt. ook 's avonds of zaterdag; in bijzondere gevallen is ook therapie thuis mogelijk.

U kunt probleemloos gratis bij ons parkeren.

Consulten worden (gedeeltelijk) vergoed door de zorgverzekeraars.

Wachtlijst

Ca. 1 week, evt. ook 's avonds mogelijk

Prijs voor een consult

€ 85,-- p/u (ind. ther.), € 90,- p/u (rel. ther.)

Duur van de sessie

1 - 1 ½ uur

Opleiding

Biomedische wetenschappen (Universiteit van Amsterdam), gepromoveerd (Doctor) aan de Universiteit Utrecht;

wetenschappelijke carrière Universiteiten van Amsterdam, Utrecht, Nijmegen en Rotterdam, Princeton University, Antoniusziekenhuis Nieuwegein, AMC, TNO.

4-jarige opleiding Academie Hypnos (hypnotherapie en integratieve psychotherapie / NLP),
erkend Registertherapeut (lidnr. 13042 van de Nederlandse Beroepsvereniging van Hypnotherapeuten (NBVH)) en Registertherapeut BCZ® (Licentienr. 403344R).
Gecertificeerd PDS-therapeut (Nederlandse Academie voor Psychotherapie)
Erkend relatiebemiddelaar: Singles Keurmerk van de BVSK (Branche Vereniging Singles Keurmerk)

Vergoeding zorgverzekering

De meeste zorgverzekeraars vergoeden geheel of gedeeltelijk mijn therapie via de aanvullende verzorgverzekering (geen eigen risico); soms ook via de basisverzekering (wel eigen risico).

Beroepsvereniging

NBVH: Nederlandse Beroepsvereniging van Hypnotherapeuten, RBCZ Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg, EMDR-i Netwerk Nederland (ENN); Polyvagaal Platform

Neem contact op met Dr. Fons

Darthuizerberg 49

3825 BL Amersfoort - (UT)

Utrecht

Toon telefoonnummer

http://www.mentalbalance.nl

https://www.relatietherapie-amersfoort-utrecht-gooi.nl/

https://www.pdstherapeut-amersfoort-utrecht.nl/

Routebeschrijving