Terug naar boven

Kitty Ligthart-Nieuwpoort

Lichter Hart Counselling

Counselor

Tankenberg 119, 1e verdieping

2905RB Capelle aan den IJssel - (ZH)

Introductie

Ik ben jouw specialist voor hulp bij stress, angsten en/of burn-outklachten. Angst bij sociale situaties, examens of toetsen, studie of schoolgaan, sollicitaties, presentaties geven, onzekerheid en verlegenheid.

Neem gerust contact op voor een afspraak, of bekijk onderstaande info over mijn praktijk!


Ik ben een counselor met een ‘Rotterdamse aanpak’
Stevig, direct en naar de kern waar dat kan. Niet eromheen kletsen als het niet nodig is, aanpakken wat aandacht vraagt. Zo zie jij duidelijk resultaat, en krijg je waar je om vraagt. Alles aangepast op jouw leven en manier van denken. Zo lukt het jou om het geleerde makkelijk toe te passen waar
het nodig is.


Naast counseling gebruik ik o.a. Acceptance & Commitment Therapy als techniek om jou te helpen accepteren wat het leven aan tegenslag of pijn brengt. Dit geeft jou meer ruimte en veerkracht om ook weer te kunnen zien dat er ook nog steeds positieve dingen zijn.
En heeft een probleem wel meer tijd en aandacht nodig, dan nemen we die tijd. Ik vind het belangrijk om tijdens de kennismaking stil te staan bij de klik tussen ons.

Tussen afspraken door ondersteun ik jou online, via chat of app, en krijg je opdrachten en tips. Zo voel je jezelf tussen afspraken gesteund, en zijn oude valkuilen minder groot.

Bij angsten is het belangrijk om er niet te lang mee rond te blijven lopen.
Veel mensen schamen zich om hier hulp bij te vragen, hopelijk is het verkennen van deze website jouw eerste stap naar hulp. Hoe eerder het jou lukt om hulp te vragen, hoe sneller de aanpak jou zal helpen.


Begeleiding bij burn-out, (faal)angst, meer veerkracht en meer.
Mijn missie is mensen de eigen veerkracht laten ervaren, en het leven kunnen accepteren en durven leven. Dit is mijn missie omdat mijn eigen veerkracht mij vaak door moeilijke tijden heen geholpen heeft. Dit wil ik ook aan anderen meegeven. Mijn missie heeft mij gedreven om tot oprichting van
deze praktijk over te gaan.

Voor volwassenen is er specifiek de begeleiding bij een burn-out of bore-out, stress, angst en meer.
Daarnaast bied ik begeleiding voor kinderen en jongeren die de overstap maken van de basisschool naar het voortgezet onderwijs, en kinderen met faalangst of moeite met naar school gaan.

Sta je op de wachtlijst voor specialistische hulp? Begeleiding tijdens deze periode is mogelijk. Je krijgt handvatten en begeleiding hoe om te gaan met de problemen die jij ervaart.

Spreekt dit aan, neem dan contact op voor een vrijblijvende kennismaking.

Cliëntgerichte benadering
Ik geloof in een cliënt gerichte benadering met aandacht, empathie en een open, warme houding. Deze houding zal jou helpen om je verhaal te doen, je eigen leven te aanschouwen en onderzoeken op wat je nodig hebt. Om zo waar nodig is verandering in te zetten.

Verandering kan een actie zijn, maar ook een andere benadering van je eigen gedachten of aanpak. Omdat elke persoon anders is, geloof ik erin dat het effectief is om veel aandacht te besteden aan jouw denkwijze en levensvisie. Dit alles uitgaande van wat er al wel goed gaat en stilstaan bij wat prikkelt. Dit doe ik door middel van gesprekken in een huiselijke omgeving en rustige sfeer.

Holistische benadering
Samen kijken we naar de signalen die jij op dit moment mentaal of fysiek ervaart, maar ook naar de samenhang tussen die twee en mogelijke oorzaken.
Ieder mens heeft veerkracht, die we helaas niet altijd meer ervaren en daardoor niet meer in onszelf geloven. Anderen geven zichzelf teveel 'weg' aan de mensen om hen heen, waardoor ze het contact met zichzelf verliezen en daarmee eigen grenzen te vaak en te lang overschrijden. Jezelf niet meer
herkennen in reacties of emoties, uitgeblust voelen, kort lontje, lusteloos zijn, moeilijk keuzes kunnen maken, het zijn allemaal mogelijke gevolgen hiervan.
Samen verkennen waar jij je eigen grenzen weer terug wil plaatsen, kan dan enorm helpen om weer veerkracht terug te vinden. Zo kom je weer rechtop te staan, je ervaart weer energie en kracht.

Misschien heb je moeite met knopen doorhakken. Heb jij het gevoel dat je met je huidige studie - of carrièrekeuze niet helemaal gelukkig bent, maar er niet uitkomt, wat de mensen om je heen je ook zeggen? Samen kunnen we onderzoeken wat je tegenhoudt om andere keuzes te maken, of te blijven waar je bent. Niets veranderen is namelijk ook een keuze, maar voelt veel beter als je die keuze
bewust maakt.
Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie.

Hopelijk tot ziens.

Lees verder

Therapievormen

Counseling ACT - acceptance and commitment therapie Cognitieve therapie Meer ...

Ondersteuning bij

Burnout / burn-out Angst Faalangst Meer ...

Praktische informatie

Leeftijdsgroep

Jongeren Jong volwassenen Volwassenen Vrouwen Mannen Ouders

Bereikbaarheid

Bereikbaar met openbaar vervoer Vlot bereikbaar met de auto Dicht bij bushalte Met parking

Plaats

In de therapiepraktijk Therapie aan huis Therapie over het internet Therapie via chat Therapie in de buitenlucht Therapie via video call (Skype, Zoom e.a.) Therapie via telefoon - gsm

Consulttype

Individuele therapie Begeleiding in een bedrijf of vereniging

Talen

Nederlands

Gedeeltelijke terugbetaling via AGB-code mogelijk?

Ja

Werkmomenten

Afspraken zijn mogelijk tussen 8.00 uur - 18.00 uur.

Wachtlijst

Momenteel geen wachtlijst

Prijs voor een consult

€75,00 of bundelprijs

Duur van de sessie

1 uur - verlenging is mogelijk

Opleiding

Schoolcounselling Stresscounselling Acceptance & Commitment Therapy(ACT) Ademwerk Psycho Sociale Basis Kennis (PSBK) Verder heb ik meerdere bijscholing gevolgd op het gebied van motivatie, stress, systeem en oud zeer.

Vergoeding zorgverzekering

De kennismaking met intake is gratis, en bespreken we het te verwachten aantal afspraken. Counselling is BTW-vrij, en wordt deels vergoed via de aanvullende zorgverzekering. Vraag hiernaar bij je eigen zorgverzekering, of kijk op https://www.abvc.nl/vergoedingenlijst/
In sommige gevallen zal je werkgever (deels) het traject vergoeden. Vraag dit na bij je werkgever.

Leeftijd

58 jaar

Beroepsvereniging

ABvC - Algemene Beroepsvereniging voor Counselling
RBCZ - Register beroepsbeoefenaren complementaire zorg

Neem contact op met Kitty

Tankenberg 119, 1e verdieping

2905RB Capelle aan den IJssel - (ZH)

Zuid-Holland

Toon telefoonnummer

https://lichterhartcounselling.nl

Routebeschrijving