Terug naar boven

Merel Joosten

Praktijk Merel

Integratief therapeut

Witte de Withstraat 57, unit 5

3342 TV Hendrik-Ido-Ambacht - (ZH)

Introductie

Het is mogelijk, gezien de maatregelen rond het coronavirus, om cliënten online via beeldbellen te ondersteunen en op maat te begeleiden.

In het leven kom je soms voor problemen of klachten te staan die ingrijpend kunnen zijn. Deze kunnen bewust en/of onbewust een rol spelen in je leven. In therapie ga je opzoek naar datgene wat jij nodig hebt om je te voelen zoals je je wilt voelen want echte verandering zit in jezelf. Jij bent de enige deskundige. Daarbij maak je gebruik van alles wat je in huis hebt; hoe je denkt, wat je voelt, waar je je innerlijke krachten vindt. Er ontstaat weer grip en vanuit grip kan er genezing en groei plaats vinden. Je ontwikkelt je en je groeit, heelt en transformeert. In deze nieuwe staat van zijn ervaar je de wereld om je heen ook anders. Er ontstaat een nieuwe kijk.

Integratieve therapie

Integratieve behandelvormen combineert verschillende behandelmodellen uit verschillende psychologische stromingen. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat elke onderzochte therapievorm min of meer even goed werkt. Een behandelmethode die voor iedereen werkt, bestaat helaas niet en dat is ook logisch. Elk mens is namelijk anders en heeft daarmee een andere benadering nodig. Elke cliënt zijn eigen therapie. Therapie op maat dus. Omdat iedere cliënt uniek is en ieder probleem of klacht anders is. De integratieve benadering is cliënt based en staat niet de methode centraal.

Voor wie?

Integratieve therapie kan ingezet worden bij zowel emotionele, psychische als psychosomatische klachten en kunnen heel divers zijn. Soms voel je je niet altijd goed begrepen en soms begrijp je jezelf ook niet altijd even goed. Soms is de angst, pijn en stress zo groot dat er geen uitweg lijkt te zijn. Door de integratieve begeleiding vind je een manier om beter om te gaan met je klachten. Durf te vertrouwen, in de ander maar vooral in jezelf. Durf te blijven kijken naar wat er boven komt. Dat zal uiteindelijk het meest helpen.

Wees welkom

Nieuwsgierig geworden? Neem contact met me op. Kom kennis maken en van daaruit kijken we verder. Ik ga ervan uit dat bij ieder mens de oplossing van binnen aanwezig is. Gaandeweg ga je die ontdekken en krijg je een andere kijk, een nieuwe kijk…

Ik ben aangesloten bij NFG beroepsorganisatie, koepelorganisatie RBCZ en kunnen consulten deels of geheel vergoed worden vanuit het aanvullende pakket. Hoe veel je terug krijgt verschilt per verzekering en per pakket. Neem daarvoor contact op met je eigen verzekering.

Lees verder

Therapievormen

Hypnotherapie Integratieve therapie Systeemtherapie Meer ...

Ondersteuning bij

Stress Angst Angst - Paniekaanvallen Meer ...

Praktische informatie

Leeftijdsgroep

Volwassenen Jong volwassenen Mannen Vrouwen

Bereikbaarheid

Vlot bereikbaar met de auto Met parking Bereikbaar met openbaar vervoer Dicht bij bushalte Toegankelijk voor rolstoelgebruikers

Plaats

In de therapiepraktijk

Consulttype

Individuele therapie

Talen

Nederlands

Gedeeltelijke terugbetaling via AGB-code mogelijk?

Ja

Werkmomenten

Dinsdag tot en met Vrijdag.

Prijs voor een consult

€95,00

Duur van de sessie

ca. 60 min

Opleiding

Nederlandse academie voor Psychotherapie (NAP)- integratieve psychotherapie
Hypnos academie - Hypnotherapie

- integratieve psychotherapie
-klassieke hypnotherapie

Beroepsvereniging

NFG (Nederlandse Federatie Gezondheidszorg)
RBWZ (Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg)
NAP ( Nederlandse Associatie voor Psychotherapie)

Neem contact op met Merel

Witte de Withstraat 57, unit 5

3342 TV Hendrik-Ido-Ambacht - (ZH)

Zuid-Holland

Toon telefoonnummer

http://www.praktijkmerel.nl

Routebeschrijving