Terug naar boven

Bridget Ashburn

Psychosynthese Praktijk

Psychosynthese therapeut

Willem de Zwijgerlaan 69, therapie via video call

1056 JG Amsterdam - (NH)

Introductie

'Niet lekker in je vel zitten' betekent vaak dat iets niet klopt in je relatie met jezelf en/of met de wereld om je heen. Soms is dit gevoel vrij licht, diffus en van korte duur en het gaat vanzelf weer over. Maar soms kan het gevoel zich langere tijd aanhouden en het kan ook steeds heftiger vormen (symptomen*) aannemen, waardoor je zelfs de regie over je leven lijkt kwijt te raken of jezelf niet meer lijkt te (her)kennen. Op zo'n pijnlijk en vaak beangstigend moment kan je misschien de hulp gebruiken van iemand die je verder op je weg kan vergezellen, gidsen of begeleiden: iemand die samen met jou stil kan staan bij jouw verhaal- en dit houdt in dat er oprecht en zonder oordeel naar jouw verhaal geluisterd wordt- zo dat je de kans krijgt om thuis bij jezelf te komen. Dit kan je weer de ruimte bieden om te kijken naar wat je nodig hebt om je relatie met jezelf en jouw wereld te herstellen of te vernieuwen.

*bijvoorbeeld: belemmerende angst, faalangst, onzekerheid, terukgetrokkenheid/isolement, niet goed genoeg zijn, zelfoordeel, het gevoel overspoeld te worden door verdriet, sterke gevoelens van boosheid en vijandelijkheid, somberheid, piekeren, geen 'zin', geen plezier, besluitloosheid, geen overzicht, grenzeloosheid, angst voor controleverlies, zich opgejaagd voelen, belemmerende afhankelijkheid, belemmerend verantwoordelijkheidsgevoel, dwangmatig gedrag, verslaving

Ik werk vanuit de visie van Psychosynthese, met name vanuit de overtuiging dat ieder mens het vermogen bezit om zichzelf te helen, om nieuwe keuzes te maken en om nieuwe wegen in te slaan. Alleen gaat dit niet altijd vanzelf, we kunnen het niet altijd alleen doen en we hebben ook de hulp van de vaak vergeten, verloren of ontkende krachten binnen en buiten ons nodig om nieuwe stappen te kunnen zetten. Het veilige contact met iemand die je ziet en hoort kan de mogelijkheid bieden om deze krachten te verkennen en in te zetten in je dagelijks leven. Dit proces van herkenning en verandering hangt van de kwaliteit van het contact af.

Psychosynthese therapie is integratief, in de zin dat er binnen het contact een beroep kan worden gedaan op een verscheidenheid aan technieken, oefeningen en werkvormen. Omdat ik er vanuit ga dat ieder mens een unieke eigen belevingswereld heeft waarin lichaam, gevoel en denken even belangrijk zijn, kijken we ter plekke naar wat bij jou, jouw beleving en jouw vragen past. In overleg met jou maak ik gebruik van o.a. dialoog, cognitief werk, omgaan met emoties, lichaamswerk, ontspannings -en ademhalingsoefeningen, visualisatie en imaginatie, voice-dialogue, gestalt technieken, gedragsverandering, creatieve vormen (beeldend, beweging, stem, schrijven), huiswerkopdrachten.

Op de dinsdag, woensdag en vrijdag (ook 's avonds) en ev. zaterdagochtend werk ik vanuit mijn praktijk aan huis in Volendam. De praktijk is goed bereikbaar met o.v. (streekbus, vanaf Centraal Station in Amsterdam) of met de auto (gratis en makkelijk parkeren)

Op de maandagmiddag/avond tussen 12.00 en 21.00 werk ik in Amsterdam, vanuit Huisartsenpraktijk Westlandgracht, Westlandgracht 91-93, 1058 TR Amsterdam. Deze praktijk is goed te bereiken met o.v. of met de auto (betaald maar makkelijk parkeren)

Op de donderdag tussen 9.00 en 21.00 werk ik ook in Amsterdam, vanuit T.A.C.A., Willem de Zwijgerlaan 69, 1056 GJ Amsterdam (goed te bereiken met o.v. of betaald parkeren in de buurt)


Bel of mail me voor een (kosteloos) kennismakingsgesprek, dat zowel in Volendam als in Amsterdam plaats kan vinden. Als we de wederzijdse beslissing nemen om verder te gaan, maken we een afspraak voor een intakegesprek en daarna voor een aantal sessies.

Sessies worden door de meeste ziektekostenverzekeraars, uitsluitend vanuit het aanvullende pakket, (gedeeltelijk) vergoed.

I am a native English speaker, so if you would like to read this text in English or if you would like any further information, please call, text or mail me. It goes without saying that I work in English as well as in Dutch!

Lees verder

Therapievormen

Psychosociale therapie Therapie via video call of telefoon Therapie Meer ...

Ondersteuning bij

Angst - Sociale angsten Assertiviteit Zingeving en zingevingsvragen Meer ...

Praktische informatie

Leeftijdsgroep

Volwassenen Ouderen

Bereikbaarheid

Bereikbaar met openbaar vervoer

Plaats

Therapie via video call (Skype, Zoom e.a.) Therapie via telefoon - gsm In de therapiepraktijk Therapie aan huis

Consulttype

Individuele therapie

Talen

Nederlands Engels

Gedeeltelijke terugbetaling via AGB-code mogelijk?

Ja

Werkmomenten

Op de Willem de Zwijgerlaan: maandag 12.00-19.00, donderdag 10.00-20.00
Op mijn praktijk aan huis, Enkhuizerzand 25, 1132 AV Volendam: woensdag overdag en 's avonds.

Wachtlijst

op dit moment geen wachtlijst

Prijs voor een consult

op afspraak (standaard tarief EURO 80,-)

Duur van de sessie

1 uur

Opleiding

Opleiding tot Psychosynthese therapeut (Het Instituut voor Psychosynthese, Utrecht)
European Certificate of Psychotherapy (Nederlands Academie voor Psychotherapie, Amsterdam)
Cursus Imaginatie vaardigheden- De School voor Imaginatie, Amsterdam

Vergoeding zorgverzekering

Uitsluitend met aanvullende verzekering- ongeveer de helft van de kosten per sessie worden vergoed, het aantal sessie uren wordt door de individuele zorgverzekeraar bepaalt.

Beroepsvereniging

NVPA, Nederlands Verbond voor Psychologen, Psychotherapeuten en Agogen, RBCZ koepel organisatie

Neem contact op met Bridget

Willem de Zwijgerlaan 69, therapie via video call

1056 JG Amsterdam - (NH)

Noord-Holland

Toon telefoonnummer Routebeschrijving