Terug naar boven

Sandra Rosa Collin

Adem bewust

Ademtherapeut

Keiweg 7

4901JD Oosterhout - (NB)

Introductie

Andere ademhaling, ander leven.


We kunnen zo’n 3 maanden zonder beweging, 3 weken zonder voeding, 3 dagen zonder water, én slechts 3 minuten zonder ademhaling. Ademhalen gaat gelukkig vanzelf maar de adem is vaak verstoord. De juiste ademhaling is de basis van een goede gezondheid en beïnvloedt jouw staat van zijn!


Mijn ervaring is dat iedereen profijt heeft van meer kennis over de adem. Klachten als hoofdpijn, spanning, hoesten en kortademigheid verminderen vaak al tijdens een eerste afspraak!


Onze ademhaling raakt vooral door stress verstoord en daardoor ademen we te veel, te hoog in de borst en te snel. Een dergelijk verkeerd adempatroon kan chronisch worden en dan tal van gezondheidsproblemen veroorzaken. De klachten waarmee mensen bij mij in de praktijk komen zijn zeer uiteenlopend. Hieronder noem ik er een aantal:

hyperventilatie * niet naar de buik kunnen ademen * stress * depressie en angstklachten * astma / kortademigheid / benauwdheid / allergieën * darmklachten snurken en apneu * vermoeid * slechte focus, concentratie / brain fog * long-COVID * niet goed door de neus kunnen ademen * hartklachten * burn-out verschijnselen * hoofdpijn * paniek in kleine ruimtes * vol hoofd / veel piekeren * altijd aanstaan *


Tijdens de eerste intake doe ik een aantal tests om een beeld te krijgen van hoe je op dat moment ademt. Je gaat ervaren wat voor verschil een effectieve ademhaling door de neus kan maken. Je leert alles wat je moet weten over je ademhaling. Je gaat voelen hoe je jezelf van aan naar uit kunt zetten, hoe je van de vecht/vlucht/bevries modus (stress) naar de relaxmodus kunt gaan. Samen zoeken we naar wat voor jou persoonlijk goed werkt en makkelijk in te passen is in je dag.


Door een groot aanbod van verschillende tools leer jij jezelf weer reguleren. Naast ademhalingsoefeningen is ook de Nervus Vagus bij uitstek geschikt om ontspanning in jouw lijf te creëren. In ontspannen staat kan je lijf weer herstellen! Middels biofeedback van de Heartmath methode krijg je inzicht hoe je volle hoofd je ademhaling beïnvloedt. Jouw klachten verminderen met deze aandacht voor jezelf en ze kunnen zelfs helemaal verdwijnen.


De ademtherapeut in mij laat je ervaren wat een effectieve ademhaling je brengt. Als oplossingsgerichte coach stel ik je vragen die je naar je gewenste toekomst brengen. De mindful wandelcoach in mij loopt graag letterlijk en figuurlijk een stuk met je op. Tot slot maakt de yogadocent je met lichaamswerk bewuster, meer ontspannen en ze brengt je in het nu.


Wat ik terug hoor na ontmoetingen is dat mensen zich veilig voelen bij mij. Ik hoor veel verhalen die niet eerder verteld zijn.


De ademtherapie bied ik aan in mijn eigen praktijk of bij het Gezondheidscentrum in Oosterhout en je kunt tevens online bij me terecht. Workshops en afspraken op locatie behoren ook tot de mogelijkheden.


Ik zie je graag met een betere gezondheid, lekkerder in je vel en goed uitgerust, je pad vervolgen. Bel me gerust vrijblijvend om te horen wat ik voor je kan betekenen. Ik ontmoet je graag!


Warme groet, Sandra Collin

Lees verder

Therapievormen

Ademtherapie Relaxatietherapie / relaxatietraining Coaching Meer ...

Ondersteuning bij

Angst Angst - Paniekaanvallen Ademhalingsproblemen Meer ...

Praktische informatie

Leeftijdsgroep

Jong volwassenen Volwassenen Mannen Vrouwen Kinderen Personen met een visuele beperking Personen met een verstandelijke beperking Personen met een fysieke beperking

Bereikbaarheid

Bereikbaar met openbaar vervoer Dicht bij bushalte Met parking Vlot bereikbaar met de auto Toegankelijk voor rolstoelgebruikers

Plaats

In de therapiepraktijk Therapie aan huis Therapie in de buitenlucht Therapie via e-mail Therapie via telefoon - gsm Therapie via chat Therapie via video call (Skype, Zoom e.a.) Therapie over het internet Groepsbegeleiding in het bedrijf of vereniging

Consulttype

Individuele therapie Groepstherapie Begeleiding in een bedrijf of vereniging

Talen

Nederlands Engels Duits

Werkmomenten

Maandag t/m vrijdag
Live en online

Wachtlijst

Geen

Duur van de sessie

Intake 90 minuten
Vervolgafspraak 55 minuten

Opleiding

Buteyko breathing therapy @ Buteyko Clinic International
Oplossingsgericht coach @ Ilfaro België
Heartmath Methode
Mindful wandelcoach @ Mindful Run
Ontspanningsmethode van Dixhoorn
Polyvagaal Theorie
Positieve Gezondheid
Jeugdtrauma @ Jan Bommerez
Yogadocent Hatha, Yin, Nidra, Restorative Yoga
Pabo, Leerkracht basisonderwijs

Vergoeding zorgverzekering

Helaas nog niet.
In het kader van duurzame inzetbaarheid van personeel hebben werkgevers hebben vaak een budget voor “persoonlijke ontwikkeling”.
Mocht dat niet werken voor je; deze investering in jezelf is éénmalig.

Beroepsvereniging

Buteyko International
VYN Vereniging Yogadocenten Nederland

Neem contact op met Sandra Rosa

Keiweg 7

4901JD Oosterhout - (NB)

Noord-Brabant

Toon telefoonnummer

http://www.sandracollin.nl

https://gezondheidscentrumoosterhout.nl/sandra-collin-ademtherapeut-coach/

Routebeschrijving