Terug naar boven

Servaas van Oosterhout

Relatie-/Gezinstherapie Arnhem

Gezinstherapeut

Binnenvaart 25

6846Lb Arnhem - (GLD)

Introductie

Mijn naam is Servaas van Oosterhout en ik ben een relatie- en gezinstherapeut. Dat wordt ook wel‘ systeemtherapeut’ genoemd, omdat ik ook breder en verder kijk dan alleen naar de relatie of het gezin.

Naast mijn baan in een GGZ instelling heb ik ook deze praktijk. Ik werk nu meer dan 30 jaar in de hulpverlening binnen zeer verschillende instellingen.

Binnen mijn praktijk Relatie- Gezinstherapie Arnhem bied ik therapie op maat, voor mensen die om een of andere reden vastlopen en een manier zoeken, om de situatie te verhelderen en weer in een positieve beweging en verbinding te creëren. Zowel als gezin, paar als individueel, psycho-sociale therapie.

Mijn praktijk ligt in het zuiden van Arnhem in de mooie wijk "de Schuytgraaf". De praktijk is gelegen vlak bij het station Arnhem Zuid, en de bus stopt hier tegenover. En met de auto ook goed te bereiken. Het Adres is: Binnenvaart 25 6846 LB Arnhem.

Mijn visie is dat ieder mens in zijn leven problemen heeft of krijgt. Dat hoort erbij en je leert er ook van. Zonder de dalen beleef je ook de toppen niet! Bij elke fase die een mens - alleen of in een relatie - doorloopt, kom je die tegen.

Relatietherapie

Loopt uw relatie niet naar tevredenheid? Bent u in een sleur terechtgekomen, of kunt u juist niet meer met uw partner praten zonder meningsverschillen?

Misschien staan ervaringen uit uw verleden u in de weg om een fijne relatie te hebben, en wilt u leren omgaan met uw eigen problemen in relatie tot uw partner of gezin. Wanneer u het gevoel heeft dat u meer en meer uit elkaar groeit, kan relatietherapie u helpen weer nader tot elkaar te komen.

Naast relatietherapie, is het ook mogelijk een training voor een versterking van verbinding in de relatie te volgen. Dit zijn 7 bijeenkomsten en heet “Houd me vast”. Dit kan ook in een weekend gebeuren waarbij u hier samen in de praktijk kunt overnachten met gebruik van sauna met oven, stortdouche, kitchenette en wc. De praktijk en woning zijn qua privacy gescheiden van elkaar.

Op mijn website is nog meer informatie over mij te vinden.

Gezinstherapie

Weet u niet zo goed hoe u in contact met uw kind kan komen? Luisteren uw kinderen niet meer goed of kunt u niet goed met uw partner overleggen over de opvoeding van de kinderen?

Het opvoeden van kinderen kan een flinke klus zijn. Daarbij spelen verschillende zaken een rol: sociale en psychologische aspecten én genetische aanleg hebben invloed op iedereen binnen het gezin. Zeker wanneer uw kind een diagnose heeft bijv. A.D.H.D of P.D.D.-NOS, angsten of verslaving, kan het lastig zijn om een goede balans te vinden tussen de problemen van uw kind en de anderen binnen het gezin. Dit is nog ingewikkelder bij samengestelde gezinnen. Binnen een gezin werken alle bovengenoemde aspecten van ieder gezinslid op elkaar in. Ieder draagt zijn steentje bij. Wanneer er iets verandert binnen het gezin (op het gebied van ziekte, relaties of werk bijvoorbeeld), wordt er een groot beroep op de flexibiliteit van ieder gedaan.

Als systeemtherapeut kijk ik zowel naar ieder individu maar ook naar het grote geheel, met als doel samen een positiever klimaat te ontdekken.

Individuele of psychosociale therapie

Bent u gescheiden of heeft u uw partner verloren en voelt u zich alleen? Wilt u leren omgaan met uw eigen problemen in relatie tot uw partner of gezin?

Spelen rouw, verdriet en of ziekte een rol in uw leven of relatie?

Wanneer ik met een individu in gesprek ben, dan betrek ik ook altijd de omgeving, de voorgeschiedenis en eerdere oplossingen bij de problematiek.

Zo kan ik samen met u, vanuit een brede optiek, zoeken naar nieuwe perspectieven en oplossingen.


IVM Corona, heb ik mijn praktijk aangevuld met een scherm en de nodige schoonmaak artikelen. kan ik nu ook on-line met u in beeldgesprek gaan via een beveiligde verbinding.

Lees verder

Specialisaties

Systeemtherapie Relatietherapie Online-therapie (chat / e-mail) Meer ...

Ondersteuning bij

Communicatieproblemen Opvoedingsproblemen ADHD Meer ...

Praktische informatie

Leeftijdsgroep

Koppels Volwassenen Personen met een auditieve beperking Vrouwen Jong volwassenen Mannen Gezinnen Kinderen

Bereikbaarheid

Dicht bij trein station Bereikbaar met openbaar vervoer Met parking Vlot bereikbaar met de auto Toegankelijk voor rolstoelgebruikers Dicht bij bushalte

Plaats

In de therapiepraktijk Groepsbegeleiding in het bedrijf of vereniging

Consulttype

Individuele therapie Relatietherapie Gezinstherapie Groepstherapie Begeleiding in een bedrijf of vereniging

Talen

Nederlands Engels Duits

Gedeeltelijke terugbetaling via AGB-code mogelijk?

Ja

Werkmomenten

Ik werk op afspraak op donderdag en vrijdag maar kan ook in de avond afspreken. Dit alles in overleg.

Wachtlijst

geen of kort.

Prijs voor een consult

95 euro per uur.

Duur van de sessie

In overleg; Een gezinsgesprek duurt meestal langer dan een relatiegesprek of individueel gesprek.

Opleiding

HBO Maatschappelijk Werk. (4 jaar)
Voortgezette Opleiding GGZ Partnerrelatie en Gezinstherapie. (2 jaar)
NVRG opleiding tot systeemtherapeut. (4jaar)
EFT Emotionally Focused Therapy.
Daarnaast vele cursussen en ik blijf mijzelf regelmatig bijscholen.

Beroepsvereniging

NVRG: Nederlandse Vereniging voor Relatie en Gezinstherapie EFT: Emotionally Focused TherapieNVPA: Beroepsvereniging voor Psychosociaal Therapeuten

Neem contact op met Servaas

Gelieve via dit contactformulier geen reclame te versturen van welke aard ook. Misbruiken zullen aangeklaagd en aangerekend worden volgens het KB van 4 april 2003.

Binnenvaart 25

6846Lb Arnhem - (GLD)

Gelderland

Toon telefoonnummer

http://www.relatiegezinstherapie.nl

Routebeschrijving