Terug naar boven

Sujani Fijma

Thuiskomen in jeZelf

Lichaamsgericht therapeut

Sjoerdlân 14

9243KS Bakkeveen - (FR)

Introductie

Stel je wordt voortdurend in dingen geraakt. Iemand zegt iets wat jou irriteert, je voelt zomaar zorg en angst opkomen tijdens een gezellige buurtbarbecue of er gebeuren dingen om je heen die steeds weer een vervelend gevoel bij je oproepen. Het kan echt van alles zijn wat ons gedurende een dag zomaar overvalt waardoor we in gevoel belanden wat niet prettig is, pittig, uitdagend. Alsof het ons ineens overneemt, overweldigd.


Hoe fijn zou het zijn om zicht te krijgen op deze zogeheten triggers. Te weten dat het rode knoppen zijn die iets ouds in ons naar bovenhaalt waarop wij in het hier en nu, als de volwassene die wij zijn, reageren. Te kunnen leren opmerken wanneer dit gebeurt en te leren hoe je hiermee kunt omgang zonder erin meegezogen te worden, overspoeld te raken door gevoelens van ongemak, angst, zorgen, stress, etc. Stel het jezelf eens voor…


Hoe zou jouw leven eruit zien als je minder reactief zou zijn, beter bij jezelf kunt blijven vanuit compassie en bewustzijn? Mijn leven is echt waanzinnig verrijkt, vrijer, liefdevoller geworden. En omdat het zo’n bijzondere, mooie, soms pittige maar absoluut de moeite waard weg is naar het vinden van jezelf, het thuiskomen in jezelf, kan ik alleen maar dankbaar zijn voor het feit dat ik dit werk door mag geven aan jou!


Mijn passie ligt bij mensen! Ik werk met volwassenen en jongeren vanaf 14 jaar. Mensen die bij mij komen lopen bijvoorbeeld steeds tegen dingen aan die lastig zijn om mee om te gaan. Dingen die steeds weer terugkomen zoals pijnlijke herinneringen of lastige gevoelens zoals schuld/schaamte, angst en onzekerheid of omdat ze niet verder komen in hun leven en ongelukkig zijn. Soms wil iemand zichzelf gewoon beter leren kennen en leren liefdevoller te zorgen voor zichzelf. Juist de lastige en pijnlijke dingen die ons in het leven overvallen, maken dat we veelal onbewust terechtkomen in:


- Vechten/waakzaamheid: Boos, veroordelend, wantrouwig, bazig, controlerend, gespannen spieren
- Vluchten/ ontsnappen: Afstandelijk, ambivalent, verdoving via alcohol, gaming, social media, vermijding
- Bevriezen/angst: Verlamd, angstig, fobisch, paniekaanvallen, piekeren, malen, fysieke klachten
- Onderwerping/schijndood: Depressief, beschaamd, vervult van zelfhaat, passief, pleasen, verzorgend, zelfopofferend, schaamte
- Hechting zoeken: Wanhopen, hunkeren naar redding en verbinding, lief, onschuldig, iemand zoeken om op te leunen


” Het jonge kind maakt van alles mee. Sommige situaties doen pijn, zijn te overweldigend geweest of sloten niet aan bij wat er nodig was. Wij, als kleine kinderen, kunnen dan nog niet ‘ bedenken’ dat iets per ongeluk gaat, onvermogen is van de ouders of verzorgers, etc. en gaan strategieën ontwikkelen om onszelf te beschermen tegen pijn e.d. De prijs of tol die wij hiervoor hebben betaald, is een afsplitsing van ons eigen essentie".


Nu zijn wij volwassen, maar zonder bewustzijn, leven wij nog altijd vanuit dit kind of kinddelen. We beschermen ons nog steeds, ook als de situatie al lang niet meer bedreigend, overweldigd of iets anders is, voor bepaalde situaties, gevoelens, ervaringen en/of we proberen nog altijd te halen wat we toen niet kregen. Je kunt vast begrijpen dat wanneer je leeft vanuit het zogenaamde ‘kindbewustzijn’, je altijd gevangen blijft in oude gedragingen en reactiepatronen. Alleen door hier bewustzijn op te krijgen, kunnen we hiervan los komen en steeds meer vanuit een zuivere volwassene omgaan met onszelf, onze persoonlijkheidsdelen, onze behoeften en in contact met de ander staan.

Mocht je alvast meer informatie willen of vrijblijvend kennis met mij willen maken, dan ben je uiteraard van harte welkom om contact met mij op te nemen. Wie weet tot binnenkort in mijn praktijk in Bakkeveen!

Lees verder

Specialisaties

Lichaamsgerichte therapie Innerlijk kind-therapie Psychotherapie Meer ...

Ondersteuning bij

Traumaverwerking Verlatingsangst Angst - Fobieën Meer ...

Praktische informatie

Leeftijdsgroep

Volwassenen Jongeren Jong volwassenen Vrouwen

Bereikbaarheid

Vlot bereikbaar met de auto Met parking Bereikbaar met openbaar vervoer Dicht bij bushalte

Plaats

In de therapiepraktijk

Consulttype

Individuele therapie Groepstherapie

Talen

Nederlands Engels

Gedeeltelijke terugbetaling via AGB-code mogelijk?

Ja

Werkmomenten

In overleg

Wachtlijst

nee

Prijs voor een consult

€78,-

Duur van de sessie

één uur

Opleiding

Primal Rebirth Therapie (PRT)
Somatic Trauma Therapie
Integral somatic psychotherapie (ISP)
Somatic Experience (SE)
Internal family system therapie(IFS)
Polyvagaaltheorie therapie
Mindfulnesstraininer gericht op jongeren vanaf 14 jaar
Reikimaster

Leeftijd

43 jaar

Beroepsvereniging

SBLP (Stichting Beroepsorganisatie lichaamsgeoriënteerde (psycho)therapie

Neem contact op met Sujani

Gelieve via dit contactformulier geen reclame te versturen van welke aard ook. Misbruiken zullen aangeklaagd en aangerekend worden volgens het KB van 4 april 2003.

Sjoerdlân 14

9243KS Bakkeveen - (FR)

Friesland

Toon telefoonnummer

http://www.thuiskomeninjezelf.net

Routebeschrijving