Terug naar boven

Update rond therapie tijdens Covid-19-lockdownBijna alle therapeuten bieden weer live gesprekken in de praktijkruimte.
Ook therapie via video call, telefoon, chat of e-mail blijft mogelijk (via "Verfijn je zoekopdracht").

Tenny Staal

Psychosociaal therapeut

Paradijs 7

6811 HJ Arnhem - (GLD)

Introductie

Welkom! Mijn naam is Tenny Staal, ik ben psychosociaal therapeut met als specialisatie rouw en verlies.

Ieder mens krijgt in zijn leven te maken met verlies: een dierbare overlijdt, partners besluiten uit elkaar te gaan, je raakt in een vechtscheiding, je raakt je baan, gezondheid, geld, woning, zekerheid of zelfvertrouwen kwijt. Verlies kent vele vormen, maar op elke vorm volgt onvermijdelijk een rouwperiode. De wereld zoals jij die kende is voorgoed veranderd. Je raakt uit balans en daar is niets vreemds aan: dat hoort bij het rouwen om wie of wat je kwijtgeraakt bent.

Die onbalans kan zorgen voor somberheid, fysieke klachten en het gevoel dat de wereld voor iedereen doordraait, behalve voor jou. Als je zo op jezelf teruggeworpen wordt, vraag je je af hoe je weer zin en betekenis aan je leven kunt geven. Anderen proberen je bij te staan, op te beuren met opmerkingen als: ‘Het komt goed.’ Maar jij bent bang voor de lange weg die je te gaan hebt. Bovendien vraag je je voortdurend af of het ooit goed zal komen, of je je ooit weer heel zult voelen.

Ondanks de steun uit je omgeving kun je het gevoel hebben: ik sta er alleen voor. Je moet zelf de stappen zetten om je balans te hervinden, maar dat hoef je niet alleen te doen. Als verlies- en rouwtherapeut ben ik ervoor opgeleid om jou te steunen bij het “op verhaal komen”; het ontdekken van wat jou weer houvast en perspectief biedt.

Tijdens mijn opleiding tot verlies- en rouwtherapeut heb ik geleerd dat er,
naast de intergenerationele benadering, nog talloze andere methoden en benaderingswijzen zijn, die ik in mijn praktijk kan toepassen. Enkele daarvan zijn, narrativiteit, psycho-educatie, mindfulness en het gebruiken van rituelen en technieken.

We gaan in gesprek over wat jij op dit moment ervaart en beleeft en wat jij nodig hebt om je balans en de zin in het leven terug te vinden. Vanaf onze eerste ontmoeting ontstaat een proces dat gaandeweg steeds meer vorm krijgt.
Een verlies kan er niet alleen toe leiden dat je de verbinding met anderen kwijtraakt, maar ook die met jezelf. Gesprekken van mens tot mens en op basis van gelijkwaardigheid zorgen ervoor dat jij je weer met jezelf kunt verbinden, met jouw verhaal, met wie jij bent. En zodra je dat weer kunt, ben je ook in staat je weer te verbinden met de wereld om je heen.

Bij een afspraak heb je geen verwijzing van de huisarts nodig en kun je meestal op korte termijn bij mij terecht. Na een intake is het aantal gesprekken uiteraard afhankelijk van de hulpvraag.Vertrouwen van beide kanten is voor mij de basis van de gesprekken.

Van belang is te weten dat mijn begeleiding valt onder alternatieve zorg van de zorgverzekeraar, om te weten of je in aanmerking komt voor vergoeding kun je bij de zorgverzekering navragen of “overige psychosociale therapie” code 24504 wordt vergoed.Het eigen risico wordt hierbij niet aangesproken.

De praktijk is centraal in het centrum van Arnhem gelegen, aan de voet van de Eusebiuskerk op het adres Paradijs 7.

Lees verder

Specialisaties

Rouwbegeleiding - verliescounseling Therapie Psychosociale therapie Meer ...

Ondersteuning bij

Verlies Rouwverwerking Angst Meer ...

Praktische informatie

Leeftijdsgroep

Gezinnen Jong volwassenen Kinderen Mannen Vrouwen Volwassenen Ouders

Bereikbaarheid

Bereikbaar met openbaar vervoer Dicht bij bushalte Met parking Toegankelijk voor rolstoelgebruikers Dicht bij trein station Vlot bereikbaar met de auto

Plaats

In de therapiepraktijk Therapie aan huis

Consulttype

Gezinsbegeleiding Individuele therapie

Talen

Nederlands Duits

Gedeeltelijke terugbetaling via AGB-code mogelijk?

Ja

Werkmomenten

Dinsdag t/m vrijdag 9.00-18.00 Avond en zaterdagochtend in overleg.

Wachtlijst

Geen

Prijs voor een consult

85

Duur van de sessie

60 minuten

Opleiding

Rouwbegeleidingskunde Post HBO
SCHIP behandelaar/HogeschoolUtrecht
EMDR i.o.
Coaching en begeleiding/ Voortgezette opleiding
Contextuele/systemische hulpverlening Jeugd en Gezin/ Post HBO
Maatschappelijk Werk en Dienstverlening/Hogeschool Utrecht
Psychopathologie DSM 5/ Hogeschool Utrecht

Beroepsvereniging

Nederlandse Federatie Gezondheidszorg (NFG)/Stichting Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ)

Neem contact op met Tenny

Gelieve via dit contactformulier geen reclame te versturen van welke aard ook. Misbruiken zullen aangeklaagd en aangerekend worden volgens het KB van 4 april 2003.

Paradijs 7

6811 HJ Arnhem - (GLD)

Gelderland

Toon telefoonnummer

http://www.tennystaalrouw-enverlies.nl

Routebeschrijving