Terug naar boven

Wanneer in therapie?

Wanneer in therapie?

Je voelt je niet helemaal goed in je vel, je hebt het gevoel dat je hulp nodig hebt om ergens uit te raken of mee te leren omgaan.
De stap naar een therapeut of psycholoog is vaak best moeilijk. Misschien heb je het gevoel dat je het alleen of zelf moet oplossen, misschien draag je het al zo lang mee en lijkt het onmogelijk om te veranderen. Misschien voelt het raar om je persoonlijk verhaal tegen een vreemde te vertellen, je hart blootleggen doe je niet bij iedereen.

Toch kan ondersteuning van een therapeut nuttig zijn. Het kan je een duwtje in de rug geven, nieuwe inzichten bijbrengen en verandering brengen. En daarbij is het raadzaam om vroegtijdig een probleem aan te pakken. De taboe die er vroeger heerste over naar een therapeut of psycholoog gaan, is sterk verminderd. Het wordt meer en meer sociaal aanvaard om psychologische hulp te krijgen.

Een therapeut heeft specifieke methodes en handvaten die je helpen om met jouw moeilijkheden beter te kunnen omgaan, te begrijpen of te veranderen. Een buitenstaander die niet persoonlijk betrokken is, kijkt op een andere, meer objectieve manier mee.

Met welke klachten kan je terecht bij een therapeut?

Je hoeft niet enkel zware psychische problemen te hebben om naar een therapeut te stappen. Therapie heeft baat bij zowel emotionele, psychische of fysieke klachten.

Veel voorkomende klachten die behandeld worden zijn depressie, stress, angst, onzekerheid, burn-out, relatieproblemen, trauma’s, rouwverwerking, vermoeidheid en futloosheid.

Selecteer in de zoekfunctie jouw klacht en vind alle therapeuten die deze klacht behandelen. Je kan ook steeds aan de therapeut vragen naar zijn ervaring met jouw klacht.

Therapeut zoeken? Vind hier een goede therapeut!

Onze partners